Der bliver nu opstillet nogle grundlæggende krav til digitale bogføringssystemer, der skal automatisere det tidskrævende administrative arbejde.

Foto: Getty
01.02.23 DIB Nyheder

Automatisk Erhvervsrapportering skal lette livet for virksomheder

Regeringen vil indføre Automatisk Erhvervsrapportering og derigennem give virksomheder en årlig effektiviseringsgevinst på knap 3 milliarder kr. DI hilser initiativet velkommen.

Det skal være mindre tidskrævende for virksomheder at fakturere køb- og salg, afstemme bogføring og indberette årsregnskab og moms. Det mener regeringen, der vil gennemføre initiativet Automatisk Erhvervsrapportering. Det vil ifølge en pressemeddelelse fra Erhvervsministeriet give en effektiviseringsgevinst på 2,9 mia. kr. om året.

- Sandheden er desværre, at især mange SMV’er bruger enormt meget tid på at holde styr på fakturaer, bogføring og indberetning til myndigheder. Det koster både tid og penge. Men i dag har vi taget et afgørende skridt i bekæmpelsen af unødvendigt bureaukrati for danske virksomheder. Samtidig styrker vi værnet mod snyd og svindel, fordi vi gør det lettere for virksomhederne at efterleve lovkrav, siger erhvervsminister Morten Bødskov.

Læs også: Rekordskat fra danske selskaber i 2021: 100 milliarder

Krav fra 2024

Konkret bliver der nu opstillet nogle grundlæggende krav til de digitale bogføringssystemer, der skal automatisere det tidskrævende administrative arbejde. De vil blive implementeret gradvist og tidligst træde i kraft for regnskabspligtige virksomheder fra 2024 og tidligst i 2026 for de øvrige virksomheder. Implementeringen vil ske i tæt samarbejde med erhvervsorganisationer og nøgleinteressenter for at sikre en god omstillingsproces.

- Det er rigtig godt, at regeringen har fokus lettelse af administrative byrder for vores SMV’er. Virksomhedernes kernefokus skal være på at drive deres virksomhed. Derfor må dette ikke drives af kontrolhensyn, men skal følges op med reelle lettelser i indberetninger. Det er der hårdt brug for. Vi er derfor glade for, at der nu gives ordentlig tid til implementeringen, som skal understøttes af en solid vejledningsindsats for at blive en succes og dermed lægge et godt fundament, lyder det fra Kim Haggren, vicedirektør i Dansk Industri (DI).

Læs også: Færre virksomheder har turbovækst

 

24.03.23TræsektionenNyhed
Trægulve, fx massive brædder, træklodser eller parketbrædder, som udsættes for kraftig fugtpåvirkning fra underlag eller rumluft, vil udvide sig vandret med risiko for, at de støder mod tilstødende bygningsdele. Erfaringsbladet redegør for, hvordan opbuling af trægulve som følge af disse fugtpåvirkninger undgås, og hvilke muligheder der er for udbedring, når skaden er sket.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Malene Dall Sørensen

Malene Dall Sørensen

Konsulent

  • Direkte +45 3377 3503
  • Mobil +45 2869 4085
  • E-mail mads@di.dk

Relateret indhold