- ECB vil hæve renten en del i foråret, indtil de har vished om at prisudviklingen er tættere på deres inflationsmålsætning, siger Allan Sørensen fra DI.

02.02.23 DIB Nyheder

DI: ECB hæver renten og der er flere rentestigninger i vente

Den europæiske centralbank (ECB) hæver renterne med 0,5 procentpoint.

- ECB banker renten op med 0,5 procentpoint, og der er flere rentestigninger i vente, siger Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri (DI).

- Inflationen har rundet toppen i alle eurolandene. Inflationen vil falde en del over de næste måneder, men ECB vil fortsat stramme pengepolitikken for at få bremset prisudviklingen yderligere, siger Allan Sørensen.

- ECB vil hæve renten en del i foråret, indtil de har vished om at prisudviklingen er tættere på deres inflationsmålsætning, siger Allan Sørensen.

Den amerikanske centralbank hævede i går renten med 0,25 procentpoint.

24.03.23TræsektionenNyhed
Trægulve, fx massive brædder, træklodser eller parketbrædder, som udsættes for kraftig fugtpåvirkning fra underlag eller rumluft, vil udvide sig vandret med risiko for, at de støder mod tilstødende bygningsdele. Erfaringsbladet redegør for, hvordan opbuling af trægulve som følge af disse fugtpåvirkninger undgås, og hvilke muligheder der er for udbedring, når skaden er sket.

- Det er ikke overraskende at ECB nu træder lidt hårdere på bremsen end FED. ECB har været mere fodslæbende end deres amerikanske kollegaer med at gribe ind over for den høje inflation, siger Allan Sørensen.

ECB har nu hævet renten med 2,5 procentpoint siden i sommers. Til sammenligning har ECB’s kollegaer i den amerikanske centralbank sat renten op med 4,5 procentpoint over det seneste år.

De stigende renter kan også mærkes i Danmark. Nationalbanken følger formentlig ECB’s renteforhøjelse.

- Danskerne kan også mærke presset fra de stigende renter. Det er blevet dyrere at låne penge. De stigende renter har også sat gang i en stor konverteringsbølge, hvor mange har hjemtaget kursgevinster som følge af de højere renter, siger Allan Sørensen.

Læs mere hos ECB.

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold