"Det er en lysende fremtid, der er foran jer," sagde Børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye (S) ved uddelingen af guldmedaljerne.

Foto: Jon Norddahl
05.02.23 DIB Nyheder

Håndværkets 45 guldvindere er fundet

45 danmarksmestre i håndværk blev lørdag kåret Messe C i Fredericia. De 15 bedste til at tænke arbejdsmiljø i bygge- og anlægsbranchen fik også priser. DI ønsker vinderne stort tillykke.

I tre dage har Danmarks knap 300 bedste håndværkere dystet i Messe C i Fredericia. De har kæmpet om at blive danmarksmestre i alt fra alubygger til frisør, social- og sundhedsassistent og procesoperatør.

Messe C i Fredericia har kort sagt summet af liv, og luften har været tyk af ambitioner og faglig stolthed, indtil det hele kulminerede lørdag eftermiddag, hvor vinderne af de i alt 45 konkurreneekategorier blev kåret.

Børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye (S) uddelte medaljerne med ordene:

- I er efterspurgte, og I er fremtiden. I har taget de første skridt i et spændende arbejdsliv eller en vej til videre uddannelse. Det er en lysende fremtid, der er foran jer.

Se alle vinderne her: Guldvindere fundet i 45 fag ved DM i Skills 2023 | SkillsDenmark

Arbejdsmiljøpriser i bygge- og anlæg

Indenfor bygge- og anlægsbranchen kunne deltagerne ved DM i Skills desuden også dyste om at vinde prisen for bedste inddragelse af arbejdsmiljøet i forbindelse med løsning af deres opgaver. Her kunne 15 deltagere lade sig hylde som modtagere af Arbejdsmiljøpriser uddelt af BFA Bygge & Anlæg.

DI’s viceadministrerende direktør, Kim Graugaard, ønsker alle vinderne fra DM i Skills et stort tillykke:

- De kan være stolte af det, de har opnået. De har gjort sig fortjent til et minde for livet. De er rollemodeller for faglig stolthed. Jeg håber, at de med glæden ved deres fag kan være med til at inspirere endnu flere til at tage en erhvervsuddannelse. Det har Danmark brug for.

DM i Skills 2024 vil blive afholdt i Roskilde.

Læs også: Skæv kønsfordeling på fagene ved DM i Skills

Kom med i DI Lærepladsfællesskabet

24.03.23TræsektionenNyhed
Trægulve, fx massive brædder, træklodser eller parketbrædder, som udsættes for kraftig fugtpåvirkning fra underlag eller rumluft, vil udvide sig vandret med risiko for, at de støder mod tilstødende bygningsdele. Erfaringsbladet redegør for, hvordan opbuling af trægulve som følge af disse fugtpåvirkninger undgås, og hvilke muligheder der er for udbedring, når skaden er sket.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Line Stentoft Andersen

Line Stentoft Andersen

Chef for DI Lærlingeindsatsen

  • Direkte +45 3377 4842
  • Mobil +45 2112 9407
  • E-mail lisa@di.dk

Relateret indhold