Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) deltog i åbningen af konferencen RebuildUkraine i Warszawa. Her i selskab med Thomas Bustrup, viceadm. direktør i DI (TV) og borgmester Oleksandr Syenkevych fra den ukrainske havneby Mykolajiv.

Foto: Jens Holst-Nielsen
15.02.23 DIB Nyheder

”Kun Tyskland havde flere virksomheder med”

30 danske virksomheder var der plads til, da konferencen ”RebuildUkraine” løb af stablen i Warszawa. Kun Tyskland havde flere virksomheder med end Danmark, og interessen er stærk i Danmark, melder Thomas Bustrup, viceadm. direktør i Dansk Industri.

”Danmark og dansk erhvervsliv står klar til at hjælpe med genopbygningen af Ukraine, og der er brug for næsten alt, hvad danske virksomheder kan levere.”

Sådan siger Thomas Bustrup, viceadm. direktør i Dansk Industri i (DI) i forbindelse med konferencen  ”ReBuild Ukraine”, der blev afholdt den 15. februar i Warszawa i Polen.

Ved konferencen havde 30 danske virksomheder fået standplads, men ifølge Thomas Bustrup kunne der hurtigt have været 40 danske virksomheder med, hvis der havde været plads.

- Det var kun Tyskland, der havde flere virksomheder med til konferencen, og vi ved, at dansk erfaring og innovation kan spille en central rolle i genopbygningen af Ukraine. Vi skal i gang nu, selv om den vanvittige krig stadig er i gang, og vi oplever heldigvis, at ukrainerne har stor interesse for dansk ekspertise indenfor alt fra digitale løsninger og teknologi til byggeri, transport og sikkerhed, siger Thomas Bustrup.

Han glæder sig til nu at komme i gang med indledende indledende dialog med de personer, som er centrale for genopbygningen.

- Vi skal lære, hvordan de enkelte regioner i Ukraine prioriterer genopbygningen, og hvordan danske virksomheder kan bidrage bedste muligt, siger Thomas Bustrup.

Læs også: DI er med i nyt partnerskab om genopbygning af Ukraine

Fakta

ReBuild Ukraine

Flere end 300 virksomheder mødtes den 15. februar i Warszawa i Polen for at tage aktiv del i processen med at genopbygge Ukraine efter krigens ødelæggelser.

Danmark var repræsenteret med to finansieringsinstitutioner og 28 danske virksomheder, der kom med konkrete løsninger på de mest presserende problemer i Ukraine. Det gælder blandt andet sikring af vand- og varmeforsyning, vandkvalitet og infrastruktur.

Erhvervsfremstødet var arrangeret i et samarbejde mellem Udenrigsministeriet, Dansk Industri og Danish Board of District Heating.

Læs mere om Ukraine med erhvervsperspektiv

24.03.23TræsektionenNyhed
Trægulve, fx massive brædder, træklodser eller parketbrædder, som udsættes for kraftig fugtpåvirkning fra underlag eller rumluft, vil udvide sig vandret med risiko for, at de støder mod tilstødende bygningsdele. Erfaringsbladet redegør for, hvordan opbuling af trægulve som følge af disse fugtpåvirkninger undgås, og hvilke muligheder der er for udbedring, når skaden er sket.
Jens Holst-Nielsen

Jens Holst-Nielsen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3017
  • Mobil +45 2060 6986
  • E-mail jhn@di.dk

Relateret indhold