Gry Astrup Hansen er Danmarks bedste murer -  for tredje år i træk.

Foto: Jon Norddahl
06.02.23 DIB Nyheder

Kvinder vandt hver tredje skills-konkurrence

Der stod kvinder på toppen af sejrsskamlerne i 14 af 45 konkurrencediscipliner ved DM i Skills. Og på 6 af de 15 discipliner, hvor begge køn var repræsenteret.

Knap hver tredje konkurrencedeltager ved DM i Skills var kvinde, og ved medaljeuddelingen var der også guld om halsen på kvinder i 14 af de i alt 45 konkurrencediscipliner.

- Det er superflot. Men det er værd at bemærke, at  to tredjedele af disciplinerne ikke har begge køn repræsenteret. Det fortæller mig, at der stadig er meget at arbejde med i forhold til at tydeliggøre mulighederne i samtlige erhvervsuddannelser for begge køn. Det arbejder vi og mange andre ihærdigt for at lave om, for det er til gavn for alle parter, når der er større diversitet på arbejdspladsen. Desuden mister vi en masse i forhold til rekruttering, hvis vi kun rekrutterer fra halvdelen af befolkningen siger Signe Tychsen Philip, underdirektør i Dansk Industri (DI).   

Læs også: Skæv kønsfordeling på fagene ved DM i Skills

Tre-dobbelt guldvinder viser vejen

I de 15 konkurrencer, hvor begge køn var repræsenteret, fik kvinder guld i 6 discipliner: Tjener, bager, receptionist, glarmester, procesoperatør og murer. I murerkategorien løb Gry Astrup Hansen med guldet for tredje gang i træk.

- Det er jo et helt fantastisk vidnesbyrd om, at køn ikke spiller nogen rolle for, hvad man kan være god til. Men alene det, at nogle fag har stærk overvægt af det ene eller det andet køn, kan gøre det til et svært tilvalg for nogle. Derfor er der grund til at hylde alle dem, der taget det valg alligevel. De baner vejen for en fremtid, hvor køn ikke spiller en rolle for uddannelsesvalg, siger Signe Tychsen Philip.

Hun glæder sig i den forbindelse over den store indsats, virksomheder gør for at tiltrække talenter af begge køn.

- Det er et punkt, som elev- og lærlingeansvarlige på virksomhederne er meget opmærksomme på. På Skills kunne man f.eks. se det på de mange virksomhedsstande, hvor der var gjort meget ud af at have både kvinder og mænd til at møde og tale med de mange gæster, der var forbi Messe C for at blive klogere på erhvervsuddannelser, siger Signe Tychsen Philip.

Se alle vinderne af de i alt 45 konkurreneekategorier

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Signe Tychsen Philip

Signe Tychsen Philip

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3283
  • Mobil +45 2565 9282
  • E-mail siph@di.dk

Relateret indhold