FOSS er blandt de danske virksomheder, der har haft glæde af, at MIT studerende er dykket ned i forskningsarbejde, som har givet virksomheden en række nyttige svar.

Foto: FOSS
21.02.23 DIB Nyheder

MIT-studerende står i kø for at prøve kræfter med dansk erhvervsliv

Danmarks førerpositioner på blandt andet bæredygtighed, bioteknologi og work-life balance tiltrækker et stigende antal studerende fra Massachusetts Institute of Technology (MIT) i Boston. De er ivrige efter at lære af danske virksomheder og få praktisk erfaring i vores helt unikke arbejdskultur.

I sommeren 2022 drog 17 MIT-studerende til Danmark for at prøve kræfter med og lære fra danske virksomheder indenfor en række fagområder fra kernekraft til fødevareproduktion. De vendte tilbage til MIT som gode ambassadører for Danmark, og det kan mærkes på dette års ansøgninger.

Ifølge Madeline Smith, administrerende direktør for MISTI MIT-Danmark, der koordinerer praktikophold mellem MIT studerende og danske virksomheder og organisationer, håber MIT-Denmark at sende omkring 25 MIT-studerende i praktik i Danmark i år. Det er  næsten en stigning på 30 procent i forhold til forrige sommer.

- De positive erfaringer, de studerende havde med at arbejde i danske virksomheder, har ført til en markant stigning i antallet af indkomne ansøgninger i år, udtaler Madeline Smith.

Læs også: DI: Fremtidens bestyrelser skal have yderligere 1500 kvinder

Danmarks førerpositioner – og sommerudflugter - tiltrækker kandidater

På MIT er Danmark kendt som en førende nation inden for bæredygtighed, bioteknologi og for vores work-life balance. Det tiltrækker de unge MIT-studerende, viser en rundspørge blandt dette års kandidater, som har søgt om at komme på praktikophold til Danmark i sommeren 2023. 

Sarah Hernandez, kemiingeniør-studerende, er tiltrukket af Danmarks fokus på at adressere klima- og bæredygtighedsspørgsmål.

- Meget af min nuværende erfaring er fra tidlige stadier af forskning og udvikling, så jeg håber at kunne udforske, hvordan grønne teknologier kan implementeres i praksis i Danmark, siger hun.

Franklin Nguyen, en Computational Biology studerende, er meget interesseret i Danmarks bioteknologiske innovationer.

- Jeg er dybt interesseret i medicin og sundhedspleje. Jeg tror, at det at arbejde i Danmark, der er en global leder inden for bioteknologiske innovationer, vil åbne nye muligheder inden for dette felt, mens jeg navigerer for at finde min vej til at fremme global sundhed, udtaler han.

Sofia Flores, studerende i Biological Engineering, er særligt nysgerrig på  den danske work-life balance.

- Jeg har hørt, at i danske virksomheder går selvstændighed og teamwork hånd i hånd. Andre studerende, der har været i praktik i Danmark, har fortalt historier om firmaernes sommerudflugter og teamfrokoster. Jeg ville elske at opleve denne unikke arbejdskultur, som er meget sjælden i USA, forklarer hun.

Læs også: Årets medarbejdere: ”Sådan fik vi køn på ledelsens dagsorden”

Hvad får danske virksomheder ud af at have en MIT-studerende?

Om kandidaterne får deres ønske opfyldt om at kommer til Danmark og arbejde for en virksomhed til sommer afhænger af, om der findes et match med deres ønsker og kvalifikationer, og en virksomhed i Danmark, der både kan og har lyst til at udfordre dem med et relevant projekt!

De virksomheder, som har haft en MIT-intern på praktikophold peger på, at den studerende kommer med ny viden, som man ofte i dagligdagen ikke selv har ressourcer til at tilegne sig. Forrige sommer havde virksomheden FOSS en MIT studerende i praktik henover sommeren, og oplevelsen var, at den studerende bidrog med at dykke grundigt ned i et forskningsarbejde, som gav virksomheden en række svar, det ellers ville have taget længere tid at finde frem til.

- Det er det, der er det gode ved at få en praktikant ind til at hjælpe med et projekt, hvor han/hun kan dedikere sig  100 procent, og som ikke er  bundet op i forhold til, at der skal leveres noget inden for kort tid, men hvor man generelt i organisationen rigtig gerne vil have nogle svar på en række områder. Det er vi helt sikkert interesserede i at gøre igen, udtalte Jacob Riis Folkenberg Vice President Technology hos FOSS sidste år om FOSS’ erfaring med at have en MIT-studerende ombord.

Læs også: IP-rettigheder står bag hvert tredje job i Danmark

Høj faglighed

Virksomheder, der deltager i MIT-Denmark programmet melder generelt tilbage, at de er blæst bagover af den høje faglighed, som de studerende kommer med. MITs ry for at have nogle af verdens skarpeste studerende kunne virksomheden Seaborg bekræfte var rigtigt, da de sidste år åbnede dørene for en MIT-studerende.

- MIT har et godt ry, så vi blev enige om, at vores praktikant skulle arbejde på et ret udfordrende projekt. Vores praktikant har i dén grad levet op til forventningerne og kan være meget stolt af sit arbejde, forklarede Rowan Steyn, Mechanical Engineer hos Seaborg som konklusion på deres oplevelse med en MIT studerende sidste år.

Læs også MIT-studerende leverer resultater og ny viden til danske virksomheder - DI (danskindustri.dk)

Fakta

Om MIT-Denmark programmet

MIT-Denmark er et samarbejde mellem Dansk Industri og Massachusetts Institute of Technology (MIT) i Boston. DI har siden 2018 samarbejdet med MIT med henblik på at skabe tættere relationer mellem danske virksomheder og det anerkendte Boston-universitet ved at tilbyde de eftertragtede MIT studerende et praktikophold i en dansk virksomhed.

MIT-studerende, der deltager i programmet, er på forskellige stadier i deres uddannelse fra førsteårsstuderende til ph.d.-kandidater, med interesser lige fra datalogi over civilingeniør til byplanlægning. Fælles for dem alle er, at de kommer med et meget højt niveau af faglighed, og når de vender retur til Boston er håbet, at det er som ambassadører for dansk erhvervsliv, og at de har lyst til at vende retur en dag.

Interesseret i et internship eller vil I gerne vide mere

Dansk Industri er sammen med Programchef på MIT-Denmark Madeline Smith allerede i gang med at gøre klar til næste forløb i 2023. Hvis du vil høre mere om muligheden for at få en MIT-studerende på 'internship' i din virksomhed næste sommer, er du meget velkommen til at kontakte Danielle Bjerre Lyndgaard på dbl@di.dk. Du kan også læse mere om programmet her:

Læs mere om MIT-Denmark programmet

Få hjælp til tiltrækning, ansættelse og ledelse af internationale medarbejdere

Få rådgivning

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Dorthe Monique Olsen

Dorthe Monique Olsen

Konsulent

  • Direkte +45 3377 3459
  • Mobil +45 2335 6915
  • E-mail domo@di.dk

Relateret indhold