Virksomhederne kan godt bruge de erfarne kræfter, for der er stadig mangel på hænder, siger vicedirektør Steen Nielsen, arbejdsmarkedspolitisk chef i DI.

08.02.23 DIB Nyheder

Modregning for arbejdsindtægt i folkepension afskaffes

Det er rigtig godt for både ældre og virksomheder, at regeringen vil afskaffe modregning for arbejdsindtægt, mener Dansk Industri.

Fremover vil en lønindkomst ikke gøre seniorers folkepension mindre. Regeringen vil nemlig fremsætte et lovforslag, der afskaffer den modregning, der hidtil har været i folkepensionen som følge af arbejdsindtægt. Forslag vil ifølge beskæftigelsesministeriet øge arbejdsudbuddet med 1050 personer, og det vækker glæder i Dansk Industri (DI).

- Det er rigtig godt for de ældre og for virksomhederne. Mange ældre har gerne villet yde en ekstra indsats, men er blevet straffet for det økonomisk. Og i virksomhederne kan man godt bruge de erfarne kræfter, for der er stadig mangel på hænder. Derfor er det helt rigtigt, at der bliver ryddet op i det, og at regeringen hurtigt er kommet i gang med tiltag, der øger arbejdsudbuddet, siger vicedirektør Steen Nielsen, arbejdsmarkedspolitisk chef i DI.

Loven er ikke vedtaget endnu, men vil have virkning fra januar 2024 med tilbagevirkende kraft fra 1. januar i år.

Læs også: Sandahl: Regeringen gør klogt i at holde reformfokus

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Steen Nielsen

Steen Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3318
  • Mobil +45 2949 4557
  • E-mail snn@di.dk

Relateret indhold