10.02.23 DIB Nyheder

Nu falder inflationen for alvor

De samlede forbrugerpriser steg i januar med 7,7 procent i forhold til året før. Inflationen toppede i oktober på 10,1 procent.

- Nu falder inflationen for alvor. Inflationen aftager for tredje måned i træk. Inflationen er nu på laveste niveau siden maj. Det er virkelig gode nyheder, siger Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri (DI).

- Det er primært prisstigninger fra første halvdel af 2022, som er årsag til at inflationen fortsat er høj. Der er gode nyheder, når vi ser på den månedlige prisudvikling over de seneste måneder. Det samlede prisindeks har ligget på et stabilt niveau de seneste fire måneder, siger Allan Sørensen.

- Fortsætter priserne på det aktuelle niveau vil inflationen falde ret kraftigt i de kommende måneder, siger Allan Sørensen.

- Priserne på energi, råvarer og fragt er faldet over det seneste halve år. Den stærke krone er samtidig med til at holde priserne på import nede. Prispresset er aftaget og det vil hjælpe med at tæmme inflationen, siger Allan Sørensen.

- Jeg forventer, at inflationen vil være aftaget til 2-3 procent i slutningen af 2023, siger Allan Sørensen.

 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold