"EU er vågnet op, og Kommissionen vil forkorte vejen fra grønne ideer til udvikling og produktion, der kan fremtidssikre Europa. Det er helt afgørende, hvis europæiske virksomheder skal fastholde deres globale førerposition inden for grønne teknologier," siger Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør i DI.

01.02.23 DIB Nyheder

Sandahl: Europas fremtid bliver defineret nu

Det er helt afgørende, at EU er vågnet op med et grønt modsvar til USA’s milliardstøtte, mener Lars Sandahl Sørensen.

EU-kommissionen har i dag onsdag den 1. februar fremlagt et forslag til en midlertidig krise- og overgangsramme. Planen kommer som et modsvar til USA’s massive investeringsplan for grøn omstilling – IRA – og skal medvirke til at sikre, at europæiske virksomheder ikke flytter til USA.  

- Det er en definerende tid for Europa. Det gælder i forhold til vores sammenhængskraft, forsyningssikkerhed, klimakamp og konkurrencedygtighed. Nu er EU vågnet op og Kommissionen vil forkorte vejen fra grønne ideer til udvikling og produktion, der kan fremtidssikre Europa. Det er helt afgørende, hvis europæiske virksomheder skal fastholde deres globale førerposition inden for grønne teknologier, siger Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør i DI.

Han påpeger, at der bliver rift om grønne teknologier i fremtiden.

17.03.23DFLNyhed
Det næste CEPE Regulatory Quarterly Update i rækken afholdes den 28. april 2023. Opdateringen er udelukkende for medlemmer af CEPE.

- Lige nu investerer USA milliarder i deres grønne industri. Hvis vi skal undgå, at EU bliver hægtet af i kapløbet, så skal speederen i bund. Målrettede investeringer i grønne teknologier kan sætte skub i den grønne udvikling på den korte bane, men det må ikke resultere i et internt statsstøttekapløb i EU, siger Lars Sandahl Sørensen.

Han understreger, at det ikke må være sværere at drive virksomhed i Europa end eksempelvis i USA.

- Det er Europas fremtidige velstand, der er udfordret. I Kommissionens udspil lægges der blandt andet op til, at man i højere grad skal kunne bruge såkaldte ”regulatoriske sandkasser”, som kan gøre det lettere og hurtigere at godkende grønne teknologier. Der skal ryddes op i EU’s bøvlede regler og tunge systemer, siger Lars Sandahl Sørensen.

Læs også: Grøn omstilling handler om hastighed og klog konkurrence

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Rikke Wetendorff Nørgaard

Rikke Wetendorff Nørgaard

Chef for Europapolitik

  • Direkte +45 3377 3509
  • Mobil +45 2758 8133
  • E-mail rwen@di.dk

Relateret indhold