10.02.23 DIB Nyheder

Stigende ledighed bider sig fast

Stadigt flere mister jobbet, og de ledige bruger længere tid på at komme i arbejde igen, og derfor stiger ledigheden, lyder det fra Dansk Industri

Ledighedsindikatoren for januar måned viser, at antallet af ledige forventes at stige med 300 personer.

- De nye tal viser, at den stigende ledighed har bidt sig fast. Den negative tendens med, at flere og flere bliver ledige, fortsætter desværre, som vi har set siden november, siger Steen Nielsen, vicedirektør i Dansk Industri.

- Gennem de seneste tre måneder er antallet af ledige steget med omkring 5.000 personer, hvilket understreger, at det er blevet dårligere tider på arbejdsmarkedet. Virksomhederne slår færre job op, manglen på medarbejdere er blevet mindre, og antallet af varslinger om afskedigelser er steget.  Det betyder, at stadigt flere mister jobbet, og de ledige vil samtidig skulle bruge lidt længere tid på at komme i arbejde igen. Derfor stiger ledigheden, forklarer Steen Nielsen.

- På trods af stigningen er ledigheden dog endnu ikke så høj. Vi står derfor med et rigtig stærkt udgangspunkt forud for den vending på arbejdsmarkedet, der nu er ved at begynde, siger Steen Nielsen.

 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Steen Nielsen

Steen Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3318
  • Mobil +45 2949 4557
  • E-mail snn@di.dk

Relateret indhold