- Der er konkurser derude. Men nogle af de virksomheder, der lukker og slukker – forhåbentlig på en god måde – frigør også arbejdskraft, sagde Christin Tuxen, direktør for erhvervskunder i Danske Bank ved paneldebat ved årets SMV-dag.

Foto: Sebatian Rubner, DI
29.03.23 DIB Nyheder

Bankdirektør til virksomheder: Vi er der i medgang og modgang

Direktør i Dansk Bank Christin Tuxen lovede på SMV-dagen, at banken vil være der for virksomhederne både i med- og modgang. DI’s adm. direktør Lars Sandahl Sørensen efterlyste mere risikovillighed fra bankerne, så virksomhederne har mulighed for at investere i ny teknologi.

Rammer krisen for alvor, vil Danmarks største bank Danske Bank være klar til at hjælpe de små- og mellemstore virksomheder. Sådan lød det fra direktør for erhvervskunder Christin Tuxen på SMV-dagen, der i år blev afholdt i Volkerts Fylke i Kolding.  

- Finanssektoren har et stort ansvar for at være der, både når det går op, og når det går ned, sagde Christin Tuxen.

Hun opfordrede virksomhederne til at få styr på deres likviditet og risiko, særligt overfor renter og valutakursudsving

- Man skal spænde sikkerhedsselen lidt. Vi er ikke ude af krisen endnu, lød det fra Christin Tuxen.

Samtidig mente hun dog også, at et element af kreativ destruktion kunne bidrage til at løse en af de største udfordringer for virksomhederne netop nu.

- Der er konkurser derude. Men nogle af de virksomheder, der lukker og slukker – forhåbentlig på en god måde – frigør også arbejdskraft, sagde hun.

Læs også: Markrobot fra Vejen vinder SMV’ernes Oscar 

DI-chef til banker: Hvor er jeres risikovillighed

DI’s direktør Lars Sandahl Sørensen var dog ikke synderligt imponeret over den grad af risikovillighed, som han oplevede hos finanssektoren.

- Jeres sektor (finanssektoren, red.) bliver nødt til at være mere risikovillige, så virksomhederne har adgang til kapital, som de kan bruge til at investere i ny teknologi, lød det.

DI-direktøren brugte lejligheden til at rose virksomhedernes omstillingsevne i en udfordrende tid.

- Særligt SMV’erne har en fantastisk evne til at omstille sig meget hurtigt. Evnen til at omstille sig i ledelse, produktion og markedstilgang er et grundlæggende konkurrenceparameter for danske virksomheder, sagde Lars Sandahl Sørensen fra DI.

Dansk økonomi er robust 

Med i debatten var også økonomisk overvismand og professor Carl-Johan Dalgaard, der pegede på, at vi befinder os i en tid med økonomisk turbulens. En del af turbulensen er skabt af den kraftige stigninger i renterne, der med overvismandens ord ”ikke er en helt gratis omgang”. Carl-Johan Dalgaard mente derfor også, at det nu mere skal være strammere finanspolitik end yderligere rentestigninger, der er midlet mod inflationen, der stadig er for høj.

- Der er ført for rigelig en finansdrivende politik. Nu skal finanspolitikken designes en lille smule anderleds, sagde han.

Overvismanden slog dog også fast, at dansk økonomi og de danske virksomheder generelt er ret modstandsdygtige.

- Siden 1890 har den gennemsnitlige økonomiske vækst været 2 procent om året – og det er jo ikke fordi, at der ikke er sket ulykkerne i den mellemliggende periode. Det tyder på, at der i det lange løb er en vis robusthed – også selvom der kan være turbulens, sagde han.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Peter G. H. Madsen
Skrevet af:

Peter G. H. Madsen

Anders Søndergaard Larsen

Anders Søndergaard Larsen

TBD

  • Direkte +45 3377 3799
  • Mobil +45 2060 6962
  • E-mail asl@di.dk

Relateret indhold