22.03.23 DIB Nyheder

Dansk Industris over 200 overenskomster er nu forhandlet færdige

Der er indgået forlig, der dækker 99 pct. af medarbejderne med overenskomst hos Dansk Industris medlemmer, og det er historisk mange.

I begyndelsen af året satte parterne på det danske arbejdsmarked sig til forhandlingsbordene for at forhandle overenskomster for medarbejderne på det danske arbejdsmarked. Dansk Industri har overenskomster, der dækker flere medarbejdere end nogen anden arbejdsgiverorganisation, og alle godt 200 overenskomster på DI’s overenskomstliste er nu blevet behandlet.

- Vi er selvsagt meget glade for at være kommet i mål med alle forhandlingerne. Siden vi landede det store gennembrudsforlig på industrioverenskomsten, der satte den overordnede økonomiske ramme for de øvrige overenskomster, er det gået støt fremad, fortæller Christoffer Thomas Skov, der er vicedirektør i DI Personalejura. Han fortsætter: 

- Det har været en lang og til tider hård proces for begge parter i forhandlingerne, men også en periode med vilje til at komme i mål og skabe ansvarlige resultater, så på den måde har det også været en god proces.

Begge parter mødtes for at nå balancerede aftaler

Enkelte overenskomster er afsluttet i regi af Forligsinstitutionen uden forlig, mens resten er faldet på plads.

- Vi er med andre ord færdige med forhandlingerne, og forligsprocenten ender på hele 99 pct. Det er historisk højt og understreger, at alle forhandlere på begge sider af bordet er mødt op for at lykkes med at lave gode og balancerede aftaler og har taget ansvar for det danske samfund og arbejdsmarked, fortæller Christoffer Thomas Skov.

En samlet mæglingsskitse kan formentlig komme på plads inden for få dage, og derefter mangler der en godkendelse på arbejdsgiversiden samt en urafstemning på lønmodtagersiden.

Læs mere om OK23 her

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Relateret indhold