DI vil styrke kvindelige iværksættere
Kvinders professionelle netværk og adgang til kapital er ringere end mænds. Det vil DI rette op på med nyt partnerskab, fortæller DI's chef for iværksætteri, Sine Linderstrøm.
Der er mange skævheder på diversitetens Danmarkskort. En af disse er den manglende opbakning til kvindelige iværksættere fra investorer. Således går under 2 procent af investorkapitalen til opstartsvirksomheder med kvinder i front. Rent mandlige stifterteams får over 90 procent, mens de blandede stifterteam får resten.
Den skævhed vil DI nu bidrage til at rette op på. Det sker gennem to nye partnerskaber med Angella Invest og Leap Forward – Træd frem.
– Mange kvinder er desværre lidt bagud på point i forhold til mændene på nogle vigtige områder, når de ønsker at starte en ny virksomhed. Undersøgelser viser, at iværksætterkvinder typisk har færre og mindre varierede netværk og dermed mindre adgang til de forbindelser, der kan hjælpe med at få deres startup godt udover rampen. Vi har flere initiativer i gang og føjer nu også de to partnerskaber til vores indsats, fortæller DI’s chef for iværksætteri, Sine Linderstrøm.
Industriens Fond har ydet projektstøtte til Leap Forward, som er et acceleratorprogram for iværksættervirksomheder med mindst én kvinde i stiftende team, og som har internationalt potentiale.
Lars Sandahl: Kun for to kroners tro på kvinder
Angella Invest er en uddannelses- og netværksplatform målrettet kvindelige investorer.
– I partnerskaberne kommer iværksætterne ind i et struktureret forløb, hvor de får hjælp til at skalere deres virksomhed op og til at mødes med investorer. Dertil understøtter vi et mere mangfoldigt investormiljø, som i dag er meget homogent og består af mænd. Det kan have en betydning for, hvad det er for nogle teams og produkter, der bliver investeret i, siger Sine Linderstrøm.
En analyse viser således, at kvindelige investorer investerer mere i kvindelige stifterteams end de mandlige investorer gør.
Læs også: Fri os fra fløjlshandsker
Netværk styrket af erfarne ledere
Blandt DI’s andre iværksætterinitiativer er ”Startup Sponsorship Programme”, hvor erhvervsledere blandt DI’s større medlemmer er matchet op med kvindelige iværksættere.
– Programmet er mere end en mentorordning, fordi de erfarne topledere – udover den løbende sparring – også åbner døre til deres eget netværk til gavn for iværksætterne. Tilbagemeldingerne fra deltagerne har været gode, fortæller Sine Linderstrøm.
Fire af deltagerne i Startup Sponsorship Programme kan du møde her i magasinet.
DI Business 01 2023
DIVERSITET - Sadia Ahmad gør fordomme til skamme som chef for Saint-Gobain Weber i Danmark. Ligestillingsminister Marie Bjerre tackler de klassiske kønsroller, mens kvindelige iværksættere viser vejen. Sønner overhaler døtre ved generationsskifter
Se hele magasinetFind jeres næste bestyrelsesmedlem her
Alle talenter skal i spil – uanset køn
Hold dig opdateret
Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.