DI anbefaler SMV'er at orientere sig i de seks virksomehdsprogrammer og søge, hvor det giver strategisk mening.

03.03.23 DIB Nyheder

Se forårets SMV puljer med i alt 430 mio. kr.

Fra den 6. marts til den 10. maj åbnes i alt seks puljer med i alt 430 mio. kr. til bl.a. rådgivning, investering og kompetenceudvikling hos SMV’er.

Mere end 7.000 virksomheder har allerede søgt om hjælp til at styrke deres forretning gennem ’Virksomhedsprogrammet’, siden Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse i sommeren 2021 igangsatte programmet. Gennem programmet har SMV’er i alle dele af landet kunnet søge hjælp til grøn omstilling, digitalisering, eksport og vækstrettet kompetenceudvikling under de fire forskellige spor: SMV:Grøn, SMV:Digital, SMV:Eksport og SMV:Vækstpilot.

Nu videreføres programmet med ca. 430 mio. kr. udmøntet over de næste tre år. Desuden kommer to nye spor, SMV:PRO og SMV:Grønne Kompetencer, til gavn for virksomheder over hele landet, skriver Erhvervshus Sjælland i en pressemeddelelse.

- Vi har fået gode tilbagemeldinger fra SMV’er, der har søgt og fået hjælp gennem de enkelte programspor i Virksomhedsprogrammet, og vi kan kun anbefale alle SMV’er at orientere sig i puljerne og søge, hvor det giver strategisk mening for deres forretning, siger Jes Lerche Ratzer, teamleder i Dansk Industri (DI). 

Her er puljer og datoer i Virksomhedsprogrammet

SMV:Digital: Indeholder tilskudsvouchers til køb af privat rådgivning for at afklare potentialet for at integrere digitale løsninger i virksomheden – eksempelvis projekter inden for systemintegration, produktionsoptimering, Business Intelligence eller brug af E-handelsplatforme.

Åbner for ansøgning 6. marts 2023 kl. 9.00. Puljen kører efter først til mølle-princippet. Der forventes stor efterspørgsmål, så det anbefales, at SMV’er har ansøgning klar, når puljen åbner (for virksomheder i region Sjælland er ansøgningsvinduet åbnet til 9. juni 2023).

SMV:Vækstpilot: Indeholder mulighed for, at virksomheder kan få 50 pct. i tilskud til lønomkostninger til ansættelse af en vækstpilot i op til seks måneder (max. 15.000 kr. pr. måned). Vækstpiloten ansættes på ordinære vilkår og skal inden ansættelsesstart være registreret ledig og have en erhvervs- eller videregående uddannelse.

Åbner for ansøgning 13. marts kl. 12.00. Puljen udmøntes efter først til mølle-princippet. Ansøgningerne behandles løbende.

SMV:PRO: Indeholder mulighed for indkøb af privat rådgivning fx om strategi, ledelse, finansiering til dine planer og idéer, om teknologi og viden, der styrker SMV’ers forretningsudvikling samt forberedelse til salg af virksomheden eller generationsskifte.

Åbner for ansøgning 15. marts. Der er løbende optag i dette spor, så interesserede virksomheder kan løbende indsende ansøgninger.

SMV:Grøn: Indeholder tilskudsvouchers til køb af privat rådgivning og investeringer med det formål at reducere virksomhedens ressourceforbrug of affaldsmængder.

Åbner for ansøgning 26. april 2023 – 10. maj 2023 (for Region Sjælland er ansøgningsvinduet åbnet til 17. maj 2023). Derefter åbnes for et ansøgningsvindue i efteråret 2023.

SMV:Grønne Kompetencer: Indeholder kollektive workshops og tilskudsvouchers til kompetenceudvikling af medarbejdere, ledelse og bestyrelse inden for det grønne område.

Åbner for ansøgning 10.-24. maj 2023. Derefter vil næste ansøgningsrunde være i efteråret 2023. Der forventes stor efterspørgsel.

SMV:Eksport: Indeholder tilskud til privat rådgivning fx til markedsanalyser og udarbejdelse af salgsmateriale. Desuden giver SMV:Eksport mulighed for at deltage gratis i én eller flere workshops, der giver inspiration og værktøjer til alt fra markedsindsigt, over kulturforståelse og salgsagenter til pitch træning. Samlet skal indsatserne under SMV:Eksport bane vejen for SMV’ers etablering på nye eksportmarkeder.

Åbner for ansøgning 19. til 26. april 2023. Ansøgninger tildeles point, så de bedste ansøgninger får tilsagn først.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Jes Lerche Ratzer

Jes Lerche Ratzer

Chef for erhvervsfremme & regional udvikling

  • Direkte +45 3377 4518
  • Mobil +45 2674 2891
  • E-mail jelr@di.dk

Relateret indhold