I alt er det muligt at få 15.000 kroner om måneden over 6 måneder, når blot medarbejderen har en erhvervs- eller videregående uddannelse og er registreret ledig inden ansættelsesstart.

10.03.23 DIB Nyheder

Ansøg i dag: Få 90.000 kroner til at ansætte en vækstpilot

I dag mandag den 13. marts åbner SMV: Vækstpilot for nye ansøgninger. Virksomheder har mulighed for at få op til 90.000 kroner i tilskud til at ansætte en ledig medarbejder til nye udviklingsopgaver.

Har din virksomhed brug for hjælp til udviklingsopgaver og er din virksomhed SMV, så skal du læse med her. Den 13. marts åbner programsporet SMV:Vækstpilot nemlig for ansøgninger om støtte.

I alt er det muligt at få 15.000 kroner om måneden over 6 måneder, når blot medarbejderen har en erhvervs- eller videregående uddannelse og er registreret ledig inden ansættelsesstart.

SMV:Vækstpilot er en glimrende mulighed for SMV’er til at indlede samarbejder med potentielle medarbejdere, der kan bidrage til udvikling og vækst, siger Jes Lerche Ratzer, der er teamleder for erhvervsfremme i Dansk Industri (DI) og tilføjer:

- De hidtidige erfaringer er, at virksomhederne ofte får indledt gode samarbejder med nye medarbejdere, der fører til fastansættelse til gavn for virksomheden og medarbejderne.

Få mere info om SMV: Vækstpilot her.

Maksimalt 249 ansatte

Reglerne for at du kan få tilskud er, at din virksomhed er en SMV efter EU’s definition. Det vil konkret sige, at du skal have maks 249 ansatte. Desuden skal din virksomhed have et konkret udviklingsbehov og være klar til at ansætte en ny medarbejder.

Udviklingsopgaverne kan for eksempel være inden for projektledelse, udvikling og implementering af markedsføringsstrategier, udviklingen af nye produkter og services – og meget andet. Du kan finde den fulde liste over de tilladte opgaver på her.

Ifølge data fra erhvervshusene, så er SMV:Vækstpilot meget efterspurgt af virksomheden. Pr. januar 2023 er der modtaget 770 ansøgninger til de allerede gennemførte programmer. Blandt de virksomheder, der har benyttet sig af SMV:Vækstpilot, viser foreløbige tal, at to tredjedele (63 pct.) efterfølgende har fastansat vækstpiloten.  

17.03.23DFLNyhed
Det næste CEPE Regulatory Quarterly Update i rækken afholdes den 28. april 2023. Opdateringen er udelukkende for medlemmer af CEPE.

Bred geografisk dækning

Jes Lerche Ratzer fra DI glæder sig over, at SMV:Vækstpilot når bredt ud geografisk.

- Andelen af ansøgte vækstpiloter i provinsbykommunerne er stor. Og land- og oplandskommunerne er også godt med. Samtidig er det værd at glæde sig over, at tilfredsheden med forløbene er meget høj blandt de deltagende virksomheder, siger Jes Lerche Ratzer fra DI.

Du kan læse mere om mulighederne for at søge støtte her.

SMV:Vækstpilot er en del af Virksomhedsprogrammet, der yder økonomisk hjælp til at styrke SMV’ers forretningsudvikling inden for eksempelvis grøn og digital omstilling. Programmet er en del af den nationale erhvervsfremmeindsats og er finansieret af via EU-midler som en reaktion på COVID-19-pandemien.  

Læs om Vestergaard Konstruktion, der med succes har brugt SMV: Vækstpilot

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Jes Lerche Ratzer

Jes Lerche Ratzer

Teamleder

  • Direkte +45 3377 4518
  • Mobil +45 2674 2891
  • E-mail jelr@di.dk

Relateret indhold