28.04.23 DIB Nyheder

Flere beskæftigede i byggeriet

Virksomhederne melder stadig om produktionsbegrænsninger som følge af mangel på arbejdskraft.

Beskæftigelsen i byggeriet steg med 1.500 personer fra 4. kvt. 2022 til 1. kvt. 2023.

- Stigningen i antallet af beskæftigede i bygge og anlæg skal ses i sammenhæng med, at knap hvert 3. bygge- og anlægsvirksomhed stadig melder om produktionsbegrænsninger, som følge af mangel på arbejdskraft. Dertil kommer, at tre ud af fire virksomheder i bygge og anlæg fortsat melder om fyldte ordrebøger. Dermed er arbejdsmarkedet langt fra gået i stå, fortæller Ander Stouge, direktør i DI Byggeri.

- Stigningen i beskæftigelsen er også overraskende set i lyset af de stigende renter og den høje inflation. Derudover har man de seneste måneder set en stigende tendens i antallet af ledige i bygge- og anlægsbranchen. Dette viser, at det fortsat er vigtigt, at der er et politisk fokus på at øge arbejdsudbuddet igennem reformer og gennem at gøre det attraktivt for unge mennesker at tage en faglig uddannelse, siger Anders Stouge.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Anders Stouge

Anders Stouge

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3681
  • Mobil +45 2275 0490
  • E-mail ast@di.dk

Relateret indhold