DI's adm. direktør Lars Sandahl Sørensen  brugte arrangementet til at fortælle regeringen om trusler og muligheder, som de geopolitiske forandringer skaber for dansk erhvervsliv.

Fotograf: Jakob Knudsen
20.04.23 DIB Nyheder

Over 50 topdirektører i dialog med regeringen hos DI

Erhvervslivets udfordringer og regeringens prioriteter satte rammen for dialogen, da regeringsledelsen og en lang række CEO’s fra landets største virksomheder mødtes hos DI.

Over 50 CEO’s fra landets største virksomheder mødtes tirsdag aften med regeringstoppen hos Dansk Industri til dialog om de mest centrale emner for det danske samfund og de danske virksomheder.

- Vi brugte arrangementet til at fortælle regeringen om trusler og muligheder, som de geopolitiske forandringer skaber for dansk erhvervsliv. Og vi fik gode dialoger om, hvordan virksomhederne kan bidrage til transformationen af Danmark og det danske velfærdssamfund med nye teknologier og løsninger, fortæller DI’s direktør for public affairs og kommunikation, Morten Høyer.

Aftenmødet gav også en god anledning for statsminister Mette Frederiksen (S), fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) og udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) til at beskrive regeringens ambitioner for de kommende år. Dertil satte de også ord på den udenrigs-, sikkerheds- og europapolitiske situation blandt andet i forhold til danske eksportvilkår.

Regeringens ledelse  mødte blandt andre de øverste chefer fra A.P. Møller-Mærsk, LEGO, Ørsted, Carlsberg, ISS, Novo Nordisk, Bestseller, DSV og Novozymes. Erhvervslivets rolle og muligheder for samarbejde både i og uden for Danmark er centralt, pointerer Morten Høyer.

Udveksling og dialog

- Med arrangementet gav vi ledelsen af regeringen mulighed for at indgå i en tillidsfuld udveksling med erhvervsledere fra de største danske virksomheder om globale, europæiske og national forhold, der påvirker virksomhederne lige nu, siger han.

DI glædede sig over, at så mange var med ved arrangementet.  

- Der er mange dagsordner at tage fat på. Den grønne omstilling, mangel på arbejdskraft, konkurrencevilkår, nye teknologier, udviklingstendenser i Europa og globalt for at nævne nogle enkelte. Her er en tæt og åbenhjertig samtale på tværs mellem politikere og erhvervsliv en central måde til at sikre de mest relevante løsninger. Derfor er vi glade for, at regeringsledelsen og virksomhedernes CEO’s valgte at være med, siger Morten Høyer.

Se billeder fra arrangementet nedenfor: 

Anders Holch Povlsen, adm. direktør for Bestseller A/S

Foto: Fotograf: Jakob Knudsen

CEO Ester Baiget Arnau fra Novozymes A/S.

Foto: Fotograf Jakob Knudsen

DI's adm. direktør Lars Sandahl Sørensen var glad for at kunne byde så mange topchefer velkommen til mødet med regeringen i Industriens Hus.

Foto: Fotograf Jakob Knudsen

Group CEO Jacob Aarup-Andersen fra ISS A/S

Foto: Fotograf: Jakob Knudsen

Group CEO Vincent Clerc fra A.P. Møller - Mærsk A/S.

Foto: Fotograf Jakob Knudsen

Adm. direktør André Rogaczewski fra Netcompany A/S.

Foto: Fotograf Jakob Knudsen

CEO Jens Bjørn Andersen fra DSV A/S i dialog med statsminister Mette Frederiksen og DI's adm. direktør Lars Sandahl Sørensen.

Foto: Fotograf: Jakob Knudsen

CEO Niels B. Christiansen fra LEGO System A/S.

Foto: Fotograf Jakob Knudsen

Udenrigsminister Lars Løkke Rasmusen, DI's adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, statsminister Mette Frederiksen og fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen.

Foto: Fotograf Jakob Knudsen
Morten Høyer

Morten Høyer

Politisk direktør

  • Direkte +45 3377 4550
  • Mobil +45 2332 6743
  • E-mail moh@di.dk

Relateret indhold