Danske virksomheder rekrutterede i 2022 i stigende grad internationale medarbejdere udenfor EU.

Foto: Colourbox
13.04.23 DIB Nyheder

Rekord: 25.000 ikke-eu borgere fik erhvervsophold i Danmark i 2022

Rekordmange ikke-eu borgere fik i løbet af 2022 adgang til ophold og arbejde i Danmark gennem erhvervsordningerne. DI afholder seminar i samarbejde med SIRI for at mindske antallet af fejl i ansøgninger.

25.000 internationale udenfor EU fik i løbet af 2022 tilladelse til ophold i Danmark under erhvervsordningerne, som Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) administrerer.

Det er det største antal nogensinde, viser en optælling som Dansk Industri (DI) har lavet på baggrund af tal fra SIRI.

- Det flotte tal bekræfter, at danske virksomheder i 2022 i stigende grad rekrutterede international arbejdskraft, også udenfor EU. Det skyldes et bomstærkt dansk arbejdsmarked med flot beskæftigelse og fortsat lav ledighed, som vi foreløbig også holder fast i 2023, siger Søren Kjærsgaard Høfler, chefkonsulent i DI.

Han oplyser, at mange virksomheder igen og igen giver udtryk for, hvor vigtig den internationale arbejdskraft er for deres vækst og virke på det danske arbejdsmarked.

Læs også: DI: Sådan fjerner du benspænd for international arbejdskraft

Fejl i ansøgninger

Fremgangen i antallet af tilladelser er sket, selv om der ifølge SIRI er fejl i cirka 50 procent af ansøgningerne på beløbsordningen.

- Det har selvfølgelig indflydelse på sagsbehandlingstiden, og eftersom mange af fejlene er gengangere, vil vi gerne sammen med SIRI hjælpe virksomhederne med dialog og faglig sparring. Altså en form for ’hjælp til selvhjælp’, som vi håber, at virksomhederne vil gøre brug af, siger Søren Kjærsgaard Høfler.

Derfor afholder DI og SIRI det faglige seminar ’den gode opholdsansøgning’ den 27. april 2023 (bemærk kort frist for tilmelding).

- På seminaret gennemgår vi blandt andet løn- og ansættelsesvilkår, hvordan virksomhederne finder frem til den rette lønkode samt den nye lønstatistik. Og så bliver der selvfølgelig lejlighed til, at deltagerne kan stille SIRI alle de gode spørgsmål, der kan afhjælpe problemer med fejl og mangler bagefter, siger Søren Kjærsgaard Høfler.

Tilmeld dig ’den gode opholdsansøgning’ den 27. april senest den 21. april

Få hjælp til tiltrækning, ansættelse og ledelse af internationale medarbejdere

Få rådgivning

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Søren Kjærsgaard Høfler

Søren Kjærsgaard Høfler

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 4520
  • Mobil +45 2614 0298
  • E-mail skjh@di.dk

Relateret indhold