Med podcastserien Alle Talenter i Spil bliver virksomheder og medarbejdere taget med på besøg hos en række virksomheder og nøglepersoner, der deler ud af deres konkrete erfaringer, oplevelser og holdninger.

25.04.23 DIB Nyheder

”Sid på hænderne er den eneste fejl, du kan gøre”

Ny podcastserie tager dig med på besøg hos en række virksomheder og nøglepersoner og giver inspiration til, hvordan du kan sætte alle talenter i spil. Den eneste fejl, man kan begå her, er nok slet ikke at gøre noget, siger Pernille Erichsen, underdirektør for DI Rådgivning.

Heldigvis er der mange, der gerne vil sætte skub i udviklingen mod et mere mangfoldigt erhvervsliv. Men det kan være svært at vide, hvor man som virksomhed skal sætte ind, og hvordan man kommer videre.

Med podcastserien Alle Talenter i Spil bliver virksomheder og medarbejdere taget med på besøg hos en række virksomheder og nøglepersoner, der deler ud af deres konkrete erfaringer, oplevelser og holdninger. Både de gode, og det, som har lykkedes knap så godt.

- Vi vil med denne podcastserie gerne hjælpe til at skabe nogle gode dialoger ude i virksomhederne og inspirere dem til at  arbejde mere proaktivt med denne her agenda. Således kan de på deres måde spørge sig selv ”hvordan kan vi gribe det an, og hvad virker for os”, så vi kan få alle talenter bedst muligt i spil. Den eneste fejl, man kan begå her, er nok slet ikke at gøre noget, siger Pernille Erichsen, underdirektør for DI Rådgivning.

Mangfoldigt erhvervsliv er afgørende for konkurrenceevne

I podcastserien kan man møde en række virksomheder, der har sat skub i arbejdet med diversitet og inklusion, samt høre en række nøglepersoner give deres perspektiver på mangfoldighedsagendaen.

Det er af afgørende betydning for erhvervslivets konkurrenceevne, at virksomheder har adgang til hele puljen af talenter. Både i forhold til køn, alder, nationalitet, etnicitet, kønsidentitet, fysisk/psykisk formåen osv.

Et mangfoldigt arbejdsmiljø giver virksomheder konkurrencefordele i form af flere nuancer i opgaveløsningen, større innovation og klogere beslutninger, og vi har således brug for alle gode kræfter i det danske erhvervsliv.

- Talent er kritisk, og noget vi skal trække på bredt i dansk erhvervsliv. Vi bliver klogere af det og det øger konkurrenceevnen. Hvis vi ikke trækker på alle ressourcer og talenter, og det kan være i forhold til køn, men det kan også være mange andre grupper i samfundet, som ikke er tilstrækkeligt repræsenteret i erhvervslivet, så bliver vi ikke kloge nok. Og så kan vi ikke klare os i den store internationale konkurrence, forklarer Mikkel Haarder, underdirektør for DI Kompetencer og Viden.

Du finder podcastserien og de tre første episoder her

1. episode: DI’s Gender Diversity Pledge


Mikkel Haarder, underdirektør for Kompetencer og Viden, og Pernille Erichsen, underdirektør for DI Rådgivning snakker om baggrunden for Dansk Industri’s mangfoldighedsløfte, the Gender Diversity Pledge, som stadig flere virksomheder skriver under på og bakker op omkring.

2. episode: Har kvinder Sticky Feet?


Mikkel Haarder, underdirektør for Kompetencer og Viden, og Pernille Erichsen, underdirektør for DI Rådgivning snakker videre om DI’s Gender Diversity Pledge og hvordan forskellige faktorer påvirker kvinders position på arbejdsmarkedet.

3. episode: På besøg hos Københavns Lufthavne A/S.


Rikke Melhedegaard, Finance Accounting Supervisor, Ruben Siggaard, Area Manager, Security og Lars Terp, Senior Vice President for People & Capabilities går i dybden med, hvordan de hver især i deres arbejde sikrer, at Københavns Lufthavne A/S’ målsætninger om at skabe en inkluderende og mangfoldig arbejdsplads bliver omsat til handlinger og indsatser, der giver resultater på (trivsels-)bundlinjen.

 

I de kommende episoder af Alle talenter i spil:

Professor i økonomi og formand for reformkommissionen Nina Smith om hvad forskningen siger om de snubletråde, der afholder kvinder fra at blive forfremmet, komme ind i topledelse og bestyrelser.

Ligestillingsminister Marie Bjerre om hendes visioner på området.

På besøg hos konsulenthuset Implement om deres arbejde med diversitet og inklusion, samt

På besøg hos Energinet om deres arbejde med diversitet og inklusion.

Og mere på vej.

Lyt til podcastserien 

Fakta

Om DIs mangfoldighedsindsats

DI mener, at mangfoldighed og inklusion er afgørende for at sikre en bæredygtig og konkurrencedygtig fremtid for dansk erhvervsliv, og har således igangsat en række initiativer og projekter for at fremme mangfoldigheden i erhvervslivet

Et af DI's tiltag er etableringen af et mangfoldighedsnetværk, The Gender Diversity Pledge. Netværket er åbent og gratis for alle virksomheder, der ønsker at deltage. Her skriver virksomheder under på, at de aktivt ønsker at arbejde med mangfoldighedsagendaen. Netværket deler viden, erfaringer og best practices omkring mangfoldighed og inklusion på arbejdspladsen.

DI har også udgivet en række gode råd til arbejdet med kønsdiversitet og mangfoldighed i erhvervslivet, som indeholder konkrete forslag og anbefalinger til virksomheder, der ønsker at fremme mangfoldighed og inklusion.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Pernille Erichsen

Pernille Erichsen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3092
  • Mobil +45 2724 2905
  • E-mail peer@di.dk

Relateret indhold