24.04.23 DIB Nyheder

Skattelettelse til unge kan få flere i fritidsjob

Incitamentet til at tage et fritidsjob er øget med forhøjelsen af personfradraget. Det er godt nyt, mener DI.

Med den nye finanslov er det besluttet at forhøje personfradraget for unge under 18 år fra 38.400 til 48.000 kroner årligt. Det svarer til personfradraget for voksne over 18 år og betyder, at de unge fremover kan tjene mere før de skal betale kommune- og bundskat.

I Dansk Industri modtages nyheden positivt.

- Et højere personfradrag kan få flere unge til at tage et fritidsjob eller at arbejde mere på det job, som de allerede har. Det er godt nyt for både de unge og virksomhederne, siger DI’s skattepolitiske chef Jacob Bræstrup.

Han fremhæver, at et studiejob kan være en god vej til at blive klogere på, hvad det vil sige at være en del af en arbejdsplads. Samtidig nyder virksomhederne også godt af de unges arbejdskraft.

- Det kan eksempelvis være i sommerlandet, hvor unge i skolernes og ungdomsuddannelsernes ferier bidrager til arbejdsstyrken.

DI’s skattepolitiske chef tilføjer, at det selvfølgelig er centralt at de unges fritidsjob ikke får et omfang, der går ud over de unges læring.

Læs også: Hvad har arbejdsmiljø, domstole, PFAS og højtbegavede børn til fælles?

LA: 3.000 kroner i skattelettelse til de unge

I Liberal Alliance er der glæde over, at forslaget om hæve bundfradraget er en del af den endelige finanslovsaftale. 

- Vi er glade for, at de unge får forhøjet deres bundfradrag med omkring 10.000 kroner, så deres fradrag bliver sidestillet med det, som voksne har. Det svarer til en skattelettelse på 3.000 kroner årligt for unge under 18 år, som tjener 48.000 kroner om året eller mere, siger finansordfører Ole Birk Olesen og tilføjer: 

- Det er godt, at de unge får lov at beholde flere af deres egne penge, men det er også godt for virksomhederne, at de får flere hænder til rådighed. At have et fritidsjob er både sundt og karakteropbyggende for de unge, og det får vi som samfund nu mere glæde af i fremtiden.

Læs også: DI: Stram finanslov er det eneste rigtige

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Peter G. H. Madsen
Skrevet af:

Peter G. H. Madsen

Jacob Bræstrup

Jacob Bræstrup

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3426
  • Mobil +45 2020 3232
  • E-mail jcb@di.dk

Relateret indhold