10.05.23 DIB Nyheder

Stærk dansk inflationsrapport - inflationen er klart på retræte

Inflationen vil fortsætte ned i de kommende måneder, mener DI.

De samlede forbrugerpriser steg i april med 5,3 procent i forhold til året før. Inflationen toppede i oktober på 10,1 procent. Prisstigningerne aftager for sjette måned i træk.

- Inflationen er klart på retræte. Inflationen er på det laveste niveau i over et år. Kerneinflationen aftager samtidig for anden måned i træk, siger Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri (DI).

- Det er en virkelig stærk inflationsrapport. Der er absolut ingen tvivl om, at inflationen har toppet. Det gælder både den overordnede inflation og kerneinflationen, siger Allan Sørensen.

DI's cheføkonom mener, at priserne på dagligvarer vil fortsætte nedad.

- Prisstigningerne på fødevarer er endelig på vej ned, og det er meget kærkomment. Vi har alle oplevet et stort pres på vores madbudget. Flere supermarkedskæder har sænket nogle priser på fødevarer og andre dagligvarer som følge af lavere priser fra leverandørerne, siger Allan Sørensen.

- Vi fastholder en høj prisstigningstakt på tjenester. Det er prisstigningerne på tjenester, som vi skal holde nøje øje med i den kommende tid. Lavere priser på energi, råvarer og fragt betyder, at vareinflationen vil fortsætte længere ned i de næste måneder, siger Allan Sørensen.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold