DI har fået mange beklagelser fra danske globale virksomheder, som måtte vente mange måneder på at få egne medarbejdere fra udlandet til Danmark.

Foto: Colourbox
10.05.23 DIB Nyheder

Bekendtgørelse løser stort problem for mange virksomheder

Med en ændring af bekendtgørelse vil regeringen gøre livet lettere for danske virksomheder med udlændinge ansat i andre lande. DI’s adm. direktør Lars Sandahl Sørensen roser bidrag til løsningen på et stort problem.

”Udlændinge, som er ansat i en i udlandet etableret virksomhed, der er koncernforbundet med en i Danmark etableret virksomhed med minimum 50 ansatte, kan fremover opholde sig og udføre arbejde i den danske del af virksomheden.”

Sådan lyder meldingen i et forslag til bekendtgørelse, som Udlændinge- og Integrationsministeriet har sendt i høring. Det vil betyde, at udenlandske ansatte under ovenstående betingelser fremover vil kunne udføre arbejde i op til 2 adskilte perioder af hver højst 15 arbejdsdages varighed inden for 180 dage uden et krav om arbejdstilladelse.

Og det vækker begejstring hos Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør i Dansk Industri.

- Det vil bidrage til løsningen af et stort problem for rigtig mange danske virksomheder og for dansk økonomi. Vi har fået mange beklagelser fra danske globale virksomheder, som måtte vente mange måneder på at få egne medarbejdere fra udlandet til Danmark. Det har været en stopklods for danske virksomheders aktiviteter på det globale marked. Og det er gået ud over eksport og indtjening til dansk velstand og velfærd. Jeg er glad for, at det nu bliver løst, siger direktøren.

Læs også: DI: Det haster vildt meget med at skaffe it-specialister

Første tiltag af flere

Han roser regeringen for at handle hurtigt og effektivt på en helt uacceptabel situation.

- Bureaukrati og ufleksibel sagsbehandling har gjort det vanskeligt og langsommeligt at få visum til danske virksomheders udenlandske medarbejdere. Eksport og internationale aktiviteter er i høj grad det, som Danmark lever af. Hurtigt at få løst bureaukratiske benspænd var nødvendigt, og det har regeringen levet op til, siger Lars Sandahl Sørensen.

Han oplyser, at regeringen har lovet, at denne ændring er det første tiltag af flere.

- Virksomheder slås stadig med at hente internationale handelspartnere til møder i Danmark eller få hentet internationale montører af større maskiner eller it-løsninger til Danmark. Jeg ser frem til, at disse problemer også bliver løst af regeringen lige så smidigt som det første problem, siger Lars Sandahl Sørensen.

30.05.23Vi rådgiver digNyhed
En faglig voldgift slår fast, at forbund som udgangspunkt ikke kan videreføre lønforhandlinger til behandling i det fagretlige system. Afgørelsen har principiel betydning for flere overenskomstområder.

Få hjælp til tiltrækning, ansættelse og ledelse af internationale medarbejdere

Få rådgivning

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Søren Kjærsgaard Høfler

Søren Kjærsgaard Høfler

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 4520
  • Mobil +45 2614 0298
  • E-mail skjh@di.dk

Relateret indhold