23.05.23 DIB Nyheder

DI om erhvervstillid: Fremtiden tegner mere lys

Erhvervstilliden stiger, og der er tale om en genoprejsning, lyder det fra Dansk Industri.

Erhvervstillidsindikatoren er steget til 97,7 i maj, viser tal fra Danmarks Statistik. DI’s vicedirektør og chef for økonomisk politik og analyse glæder sig over den pæne genoprejsning af erhvervstilliden, som kommer efter mange andre nøgletal har overrasket positivt.

- I tråd med mange andre nøgletal for dansk økonomi så går erhvervstilliden frem. Der er tale om en genoprejsning, som har været i gang siden december. Humøret er ikke længere pessimistisk, og det tegner godt for dansk økonomi, siger Morten Granzau, vicedirektør og chef for Økonomisk Politik og Analyse i Dansk Industri.

- Effekten af rentestramningerne fra centralbankerne er stadig ikke slået helt igennem endnu, og det er stadig uvist, hvornår de vil gøre det. Derudover er udviklingen i krigen i Ukraine og Kinas genåbning også faktorer, som vil have betydning for danske virksomheder, men fremtiden tegner mere lys end for blot få måneder siden, siger Morten Granzau.

I DI’s seneste prognose for dansk økonomi skønner Danmarks største erhvervsorganisation, at vi vil gå en meget blød landing i møde. BNP vil ifølge prognosen stige med 0,6 pct. i indeværende år, og i 2024 vil væksten være på 1,9 pct. 

- Baggrundstæppet for dansk økonomi er stadig stærkt. Seneste tal for lønmodtagerbeskæftigelsen er positive, og vi skønner også i vores egen prognose, at vi går en meget blød landing i møde, siger Morten Granzau. 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret indhold