25.05.23 DIB Nyheder

Elpriserne er faldet over 50 procent siden sidste år

Prisen for strøm er faldet markant tilbage i forhold til sidste år. Udviklingen er godt nyt for både forbrugere og virksomheders pengepung, påpeger Dansk Industri.

Elpriserne har været på en kraftig rutschetur siden sidste år. Målt som gennemsnit for året til dato er elprisen 55 procent lavere end sidste år. Det viser beregninger foretaget af Dansk Industri (DI).

Udviklingen skyldes ifølge vicedirektør i DI Troels Ranis blandt andet, at elpriserne er knyttet op på udviklingen i gaspriserne, som er faldet markant tilbage.

- Det er meget positivt, at elpriserne er faldet tilbage. Det sparer både forbrugere og virksomhederne for meget store udgifter, hvilket er vigtigt i en tid med fortsat høj inflation, siger Troels Ranis.

Samtidig rejser han dog et advarselsflag. Faldet i elpriserne må ikke føre til, at danskerne blot bruger løs af strømmen.

- Af hensyn til den grønne omstilling og forsyningssikkerheden er det vigtigt, at vi fortsat har fokus på at spare på energien. Det er både til gavn for den enkelte forbruger, virksomhederne og samfundet, siger Troels Ranis fra DI.

Med til historien hører også, at elpriserne i år fortsat er 91 procent højere end det seneste normalår, 2019, ifølge DI’s beregninger.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Peter G. H. Madsen
Skrevet af:

Peter G. H. Madsen

Troels Ranis

Troels Ranis

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3683
  • Mobil +45 2328 5056
  • E-mail trra@di.dk

Relateret indhold