Foto: VisitDenmark
24.05.23 DIB Nyheder

Feriehusbookinger viser momentum for dansk turisme

I april var der 1,9 mio. overnatninger i udlejede feriehuse, og det er det næsthøjeste for en april måned nogensinde.

Antallet af feriehusovernatninger i april er mere end fordoblet over de sidste 20 år, viser tal fra Danmarks Statistik. DI’s Chef for turisme og oplevelser glæder sig over udviklingen.

- Tallene viser et klart momentum i dansk turisme. Feriehusovernatninger holder et fortsat højt niveau med en af de bedste april-måneder, vi nogensinde har set. Tendensen ser ud til at fortsætte, når vi ser på bookingerne for højsæsonen, hvor særligt august tegner til en stigning, siger DI’s Chef for turisme og oplevelser, Maria Krüger Torp.

Samtidig er de danske feriehuse et yndet feriemål for tyske turister, og ved udgangen af sidste måned havde tyskere booket 130.000 uger i et dansk feriehus over sommeren.

- Væksten i år er ikke mindst båret af en massiv stigning i tyske gæster. Tyskerne søger mod strand, afslapning, natur og tid med familien, og her står det danske feriehusprodukt stærkt i konkurrencen. De tyske gæster står for næsten 2 ud af 3 feriehusovernatninger i Danmark, så det er et helt afgørende marked for dansk turisme, siger Maria Krüger Torp.

I de første måneder af 2023 har der været knap 4,2 millioner overnatninger i danske feriehuse.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Maria Krüger Torp

Maria Krüger Torp

Chef for DI Turisme & Oplevelser

  • Direkte +45 3377 3464
  • Mobil +45 2625 6230
  • E-mail mkto@di.dk

Relateret indhold