Der er ingen grund til vrede over PensionDanmarks håndtering af persondata - de har nemlig opnået D-Mærket.

15.05.23 DIB Nyheder

Pensionsselskab viser digital ansvarlighed frem

PensionDanmark har - som den første finansielle virksomhed - opnået D-mærket, der dokumenterer pensionskæmpens digitale ansvarlighed. DI forventer, at flere i samme lige vil følge efter.

PensionDanmarks medlemmer har fået et håndgribeligt bevis på, at deres personlige data behandles ansvarligt. Danmarks største arbejdsmarkedspensionsselskab har nemlig som den første finansielle virksomhed fået tildelt D-mærket.

- Dataetik er et mangeårigt fokus for os som finansiel virksomhed, og med D-mærket får vores medlemmer nu en samlet blåstempling af, at de kan være trygge ved vores håndtering af deres personlige oplysninger. Mærket dokumenterer, at vi overholder en række konkrete kriterier, som kræver, at vi tænker os om og er vores ansvar bevidst. Det giver transparens og tryghed, og det er kerneværdier for os, siger Flemming Tovdal Schmidt, direktør for Kunder, Kundeservice & IT i PensionDanmark i en pressemeddelelse.

Læs også: D-mærket hjælper dig gennem strengere EU-krav

Giver kunder tryghed

D-mærket er en mærkningsordning for ansvarlig dataanvendelse, som er skabt for at tydeliggøre, hvilke virksomheder der udviser digital ansvarlighed, og som forbrugere og kunder dermed kan have tillid til.

For at få tildelt mærket skal en virksomhed overholde en række krav inden for blandt andet dataetik.

- PensionDanmark går forrest, og viser hvordan man bør arbejde professionelt og transparent med digital ansvarlighed i forhold til kunder i almindelighed og inden for forsikrings- og pensionsbranchen i særdeleshed. Den digitale ansvarlighed er forankret i selskabets direktion og bestyrelse, og det giver en høj grad af tryghed for medlemmer og andre interessenter, som kan have tillid til, at data behandles ansvarligt, siger Mikael Jensen, direktør i D-mærket.

Ud over at være den første finansielle virksomhed til at modtage D-mærket er Pensiondanmark den kun anden af de største virksomheder – den såkaldte Gruppe IV – til at modtage mærket.

- Alle danske virksomheder – store som små - bør gøre som PensionDanmark og tage D-mærket. For mange små virksomheder er D-mærket en opskrift på, hvad de skal gøre for at være digitalt ansvarlige og sikre virksomheder. Og for de store kan det tit være gennemsigtigheden overfor kunder og samarbejdspartnere i at være blevet D-mærket, der er den store gevinst.  Det er win-win, siger Andreas Holbak Espersen, digitaliseringspolitisk chef i DI.

Læs mere om, hvordan du opnår D-mærket

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Morten Rosted Vang

Morten Rosted Vang

Fagleder, Digital ansvarlighed og cybersikkerhed

  • Direkte +45 3377 4707
  • Mobil +45 2291 5081
  • E-mail morv@di.dk

Relateret indhold