26.05.23 DIB Nyheder

Trods fald i ledige stillinger er arbejdsmarkedet stærkt før forventet modvind

Trods inflation og høje renter, så skræmmer en nedgang i antal ledige stillinger i første kvartal ikke DIs vicedirektør Steen Nielsen. ”Ingen vending på kort sigt”, siger han.

Antallet af ledige stillinger i den private sektor faldt i første kvartal 2023 med 4.200 til 57.700, når der er korrigeret for sæsonudsving. Dermed er antallet af ledige stillinger faldet fire kvartaler i træk med i alt 11.900.

- Der blev færre ledige stillinger at søge i 1. kvartal. Men samtidig kom over 12.000 flere personer i arbejde, så det går altså fortsat ret godt på arbejdsmarkedet, siger vicedirektør Steen Nielsen, DI.

Faktisk ligger arbejdsmarkedet på samme niveau som før 2021, hvor arbejdsmarkedet også blev betragtet som godt kørende.

- Selv om antallet af ledige stillinger er faldet det seneste års tid, så er der fortsat tale om et meget højt niveau, der ligger langt over alle årene forud for 2021. Vi har fortsat et arbejdsmarked, der er kendetegnet ved mange jobåbninger og meget få ledige, siger Steen Nielsen, der dog stadig er af den opfattelse, at der på længere sigt dog menber, at høje renter og inflation vil have negativ effekt på arbejdsmarkedet.

- Inflation og høje renter må forventes at give noget modvind både i Danmark og i udlandet. Lige nu ser arbejdsmarkedet dog fortsat stærkt ud, og der er umiddelbart ikke noget, der tyder på en vending på kort sigt. Ledigheden er ikke steget i løbet af 2. kvartal, og vi har endda set en stigning i andelen virksomheder, der melder om mangel på medarbejdere, siger Steen Nielsen.

 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Steen Nielsen

Steen Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3318
  • Mobil +45 2949 4557
  • E-mail snn@di.dk

Relateret indhold