"Det er vigtigt, at man kan tjene penge ved siden af folkepensionen, og det er rigtig godt, at der kommer et øget incitament til det, når man fjerner modregning i folkepensionen, siger Steen Nielsen, vicedirektør i Dansk Industri.

01.06.23 DIB Nyheder

Modregning i folkepensionen afskaffet

Fra 1. juli 2023 kan folkepensionister tage arbejde uden at blive modregnet i pension. Det glæder Dansk Industri.

Alle partier i Folketinget på nær Enhedslisten har stemt for at afskaffe modregning i folkepension ved personligt arbejde.   

- Seniorerne er en værdsat arbejdskraft, og virksomhederne har brug for dem. Så det er vigtigt, at man kan tjene penge ved siden af folkepensionen, og det er rigtig godt, at der kommer et øget incitament til det, når man fjerner modregning i folkepensionen, siger Steen Nielsen, vicedirektør i Dansk Industri.

Han mener, at virksomhederne bør benytte sig af det.

- Det er en god ide at gøre noget ekstra, for at seniorerne bliver i arbejde. Det gør mange virksomheder allerede med god grund. Der er bl.a. mulighed for seniorfridage i overenskomsten, men det handler også meget om almen anerkendelse af de seniorer, der gør en indsats på den enkelte arbejdsplads.

DI-vicedirektøren peger på, at der også stadig er stik at tage hjem politisk.

- Der er nogle meget lukrative muligheder for tilbagetrækning, som reglerne er i dag, hvor mange kan forlade arbejdsmarkedet tidligere end pensionsalderen. Her burde man kigge på en revision af de fire tilbagetrækningsordninger, så man styrker gevinsten ved at blive i arbejde yderligere, siger Steen Nielsen.

Læs også: 2030-Danmark bliver 335 milliarder rigere på grund af 17 års reformer

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Steen Nielsen

Steen Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3318
  • Mobil +45 2949 4557
  • E-mail snn@di.dk

Relateret indhold