Når du er momsregistreret, skal du føre et regnskab over køb og salg af varer og ydelser, og du skal bogføre.

21.08.23 DIB Nyheder

Står der momsfrist på din To-do?

Skattestyrelsen minder om, at 1. september er momsfrist for både dem, der afregner halvårligt og dem, der afregner kvartalsvist.

1. september er momsfrist for virksomheder, som afregner halvårligt såvel som for de, der afregner kvartalsvist.

Det er hhv. første halvår og andet kvartal, der skal indberettes moms for, og Skattestyrelsen opfordrer til at overholde fristen for at undgå rykkere og gebyr.

Få automatiske påmindelser om kommende frister

Har du brug for hjælp til indberetning, bogføring eller hvad du kan trække fra, så kig forbi skat.dk/huskmoms, hvor Skattestyrelsen har samlet guides og gode råd. Her kan du som noget nyt også få påmindelser om kommende momsfrister til din egen kalender.

Gode vaner til at holde styr på momsen

Har du gode momsvaner? Eller kender du det, at man en dag før fristen leder efter et bilag eller opdager, at man er bagud med bogføringen? Her er Skattestyrelsens tre forslag til gode momsvaner:

 1. Gem dine bilag – evt. i ringbind, skuffedarier og lommer - men helst digitalt
  Tag billeder af dine kvitteringer og send dem til dig selv med en bemærkning. Du kan også bruge et regnskabssystem, som ofte vil have en scanningsfunktion.
  Alle poster i dit momsregnskab skal være dokumenteret med bilag. Hvis et bilag ikke opfylder kravene, kan det betyde, at du mister retten til at trække momsen på bilaget fra. 
 2. Bogfør løbende - brug evt. et regnskabssystem
  Når du er momsregistreret, skaldu føre et regnskab over køb og salg af varer og ydelser, og du skal bogføre. På den måde får du et godt overblik over virksomhedens økonomi og kan lettere indberette de rigtige tal, når det er tid. 
 3. Få styr på, hvad du kan trække fra
  Besøg Bogføringsguidenog vælg din virksomhedstype og se, hvad du kan trække fra. Skattestyrelsen ser ofte fejl i momsfradrag ved køb af: Mad og drikke, beklædning, rejser og transport og elektronik.

Mange glemmer dette: Husk også at indberette 0

Du skal også indberette moms, selvom din virksomhed ikke har haft køb eller salg i momsperioden. Du skal da indberette 0 kr. (nulindberetning). Indberetter du ikke, laver Skattestyrelsen et midlertidigt skøn (foreløbig fastsættelse). Det koster 800 kr. i afgift.

Først tjekker du, så tjekker Skattestyrelsen
Når du har gjort dit arbejde og indberettet moms, starter arbejdet i Skattestyrelsen med at tjekke tallene. De samler og analyserer løbende data, og en del kontrol sker helt automatisk og digitalt.

Selvom styrelsen tjekker tal og oplysninger løbende, er det vigtigt, at du selv har styr på reglerne og på den moms, du skal betale. I sidste ende er det dit ansvar. 

Du kan læse mere om Skattestyrelsens kontrolarbejde på skat.dk/skattekontrol

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Lene Nielsen

Lene Nielsen

Chefkonsulent

 • Direkte +45 3377 3563
 • Mobil +45 2949 4402
 • E-mail lni@di.dk

Relateret indhold