Virksomheders muskelkraft sættes ind i dansk beredskab
DI er sammen med en række medlemsvirksomheder gået med i initiativet ”Virksomhedsberedskabet”, som Falck har taget initiativ til.
”Erhvervslivet kan spille en nøglerolle i at styrke det nationale beredskab. Private virksomheder har ekspertise inden for alt fra forsyning, transport og logistik, cybersikkerhed og produktion af fødevarer, energi og medicin.”
Sådan siger adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, Dansk Industri (DI) i forbindelse med lanceringen af ”Virksomhedsberedskabet”, som Falck har taget initiativ til.
Virksomhedsberedskabet har til formål at styrke samarbejdet mellem offentlige myndigheder og private virksomheder, så vi sammen kan beskytte Danmark mod de mange komplekse trusler, vi står over for.
- Det er helt oplagt, at virksomhedernes store muskelkraft tænkes ind, når vi skal ruste os mod kriser – om det så er klimahændelser eller deciderede sikkerhedstrusler. I DI har vi gennem længere tid haft et stærkt fokus på beredskab, tvunget af alvorlige kriser som coronapandemien og nu også den russiske aggression over for Ukraine, som også truer hele sikkerheden i Europa. Derfor ligger det i naturlig forlængelse heraf, at vi sammen med de øvrige initiativer, vi er i gang med sammen med vores medlemmer, også går med i Virksomhedsberedskabet. Det er et godt initiativ fra Falck, siger Lars Sandahl Sørensen.
Læs også: Ejerleder på øvelse: Frygter hackede maskiner
Skal beskytte de svageste
Virksomhedsberedskabet vil i første omgang fokusere på at beskytte de svageste borgere i samfundet – dem, som ikke selv nødvendigvis kan ruste sig mod alverdens kriser, men som har brug for ekstra støtte og hjælp.
- Vi er rigtig glade for, at DI med deres omfattende medlemskreds støtter op om Virksomhedsberedskabet. Initiativet har til formål at styrke det samlede danske beredskab ved at mobilisere de enorme ressourcer, der findes i danske virksomheder, så de hurtigere kan bidrage effektivt i krisesituationer, siger CEO i Falck, Jakob Riis.
I krisesituationer kan virksomhederne eksempelvis sikre, at der er stabile leverancer af nødvendige varer og medicin til udsatte grupper, der muligvis ikke kan få adgang til disse ting på egen hånd.
- Dansk Industri ser frem til at fortsætte dialogen og samarbejdet med myndighederne for at sikre, at Virksomhedsberedskabet bliver en succes. Det er nu, vi skal stå sammen og udnytte hinandens styrker og ekspertise til at skabe et mere robust og sikkert Danmark, siger Lars Sandahl Sørensen.
Læs også: Rogaczewski: Danmark viser Europa AI-vejen
Securitas vil skabe tryghed
En af de virksomheder, der vil bidrage til Virksomhedsberedskabet er Securitas. Her ser adm. direktør Claus Fibiger, der også er bestyrelsesleder for Vagt- og Sikkerhedsindustrien, det som en naturlig del af virksomhedens samfundsansvar at bidrage aktivt til at håndtere de komplekse trusler, Danmark står over for.
- Når man åbner for et samarbejde mellem private virksomheder og de offentlige myndigheder, giver man de offentlige myndigheder bedre vilkår for at fokusere på deres kerneopgaver og bruge deres kompetencer rigtigt. Vi har en hel Vagt- og Sikkerhedsindustri, som er både kompetent og klar til at løfte nogle af de opgaver, vi i forvejen er gode til, fx at skabe tryghed gennem synlighed. Med tiden vil vi se tusindvis af eksempler på, hvordan vi vil kunne hjælpe, siger Claus Fibiger.
Han ser frem til i fællesskab med andre virksomheder at finde konkrete løsninger, der på tværs af brancher og industrier kan styrke Danmarks beredskab og sikkerhed.
Brug DI's beredskabs-værktøjer
Kriser kommer aldrig belejligt og de kan få store konsekvenser for din virksomhed. Analysér din virksomheds risici og sårbarheder med DI's værktøj og brug DI's skabelon til din beredskabsplan, så øger du både din virksomheds modstandsdygtighed og bidrager til et mere sikkert samfund.
Hold dig opdateret
Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.