Kinga Szabo Christensen, rådgivningsdirektør i DI, har mange gange nydt at gå med i Copenhagen Pride.

03.05.24 DIB Nyheder

”Jeg håber, vi sender et tydeligt signal til Pride-ledelsen”

DI vil ikke støtte politisering, der intet har med mangfoldighed og seksuelle minoriteters rettigheder at gøre. Organisationen Copenhagen Pride har ikke formået at give garantier omkring det, og derfor sætter DI partnerskabet med organisationen på pause.

De seneste måneder har Dansk Industri (DI) ført dialog med ledelsen i Copenhagen Pride. Men det er ikke lykkedes DI at opnå tilstrækkelige garanti for, at politiserende spørgsmål ikke skygger for kampen for seksuelle minoriteters rettigheder, som DI fortsat støtter fuldt op om. Derfor bliver DI ikke officiel partner for Copenhagen Pride 2024.

- Vi har truffet en svær beslutning om at sætte partnerskabet med priden på pause. Vi håber det vil ændre sig i fremtiden, og vi genoptager derfor gerne vores støtte, såfremt Pride-organisationen kan sikre fuld fokus på seksuelle minoriteters rettigheder og inklusion i fremtiden, siger rådgivningsdirektør Kinga Szabo Christensen, DI.

Hun påpeger, at DI hver dag arbejder for at sikre, at alle uanset baggrund og seksuel orientering kan gå på arbejde i tryghed.

- I forbindelse med det arbejde har vi i 13 år haft et partnerskab med Copenhagen Pride, og vi støtter fortsat fuldt op om at støtte seksuelle minoriteters rettigheder, siger Kinga Szabo Christensen.

Læs også pressemeddelelsen: DI sætter partnerskab med Copenhagen Pride på pause

Del af europæisk tendens

Rådgivningsdirektøren understreger, at hun har oplevet en god åben og ærlig dialog med Copenhagen Pride.

- Den har desværre ikke gjort, at vi er blevet mere komfortable eller trygge, for vi har ikke set noget handling efter den undskyldning, Copenhagen Pride sendte ud i marts. Vi oplever stadigvæk, at der rigtig mange ildsjæle derude, som simpelthen blander inklusionsdagsordenen sammen med splittende dagsordener, siger Kinga Szabo Christensen.

Hun fortæller, at den øgede politisering er en del af en europæisk tendens, som kræver markant handling fra ledelsen i Prideorganisationerne.

- De skal sende et meget markant signal om, at politiske spørgsmål, der rækker ud over inklusionsdagsordenen, ikke er en del af Priden. Jeg håber, vi med denne udmelding sender et tydeligt signal om, at erhvervslivet bakker fuldt op om en dagsorden, der inkluderer, mens vi viser, at vi ikke kan støtte dagsordenener, der ekskluderer, siger Kinga Szabo Christensen.

Læs også: Prisregn over diversitetens rollemodeller

Mødte tidligere kollega i dametøj

I DI’s melding ligger der derfor heller ikke nogen opfordring til, at andre virksomheder eller privatpersoner, bør fravælge at støtte Copenhagen Pride 2024.   

- Jeg er selv gået med i priden i mange år, hvor jeg har nydt at være en del af en farvestrålende fantastisk fejring af mennesker med vidt forskellig baggrund. Det har været en stor fornøjelse, og jeg er også blevet overrasket undervejs. Fx da jeg mødte en mandlig tidligere kollega i dametøj. Der så jeg en side af ham, som jeg ikke havde haft noget kendskab til fra hverdagen. Og det er den frigørelse og plads til forskellighed, der er så vigtig i pridens budskaber, siger Kinga Szabo Christensen.

Læs også: ”Det fedeste vil være at få flere kvinder i gang”

DI bakker aldrig ud af pridens kernebudskab

Hun har ikke selv taget stilling til, om hun går med i 2024, men internt i DI har hun holdt møde med LGBTI+ medarbejdergrupper og understreget, at de selvfølgelig har fuldstændig frihed til at lave medarbejderengagement eller selv gå med i priden, hvis de på lige fod med alle andre frivillige danskere vil deltage i priden.

- Hvad enten vi finder tilbage til et samarbejde med Copenhagen Pride eller ej, vil jeg gerne slå fast, at vi ikke vil spare så meget som én krone på arbejdet med at fremme diversitet og inklusion i samarbejde med danske virksomheder. Fx kan vi skrue op for eksisterende tiltag som Diversitetsløftet og Danish Diversity Awards, siger Kinga Szabo Christensen.

Hun slutter med at konstatere, at Danmark og danske virksomheder har brug for, at alle kan være sig selv og være trygge med det.

- Det er pridens kernebudskab. Og det kommer vi aldrig til at bakke ud af, siger Kinga Szabo Christensen.

Læs mere om DI's Diversitetsløfte

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Roger Courage Matthisen

Roger Courage Matthisen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3413
  • Mobil +45 5218 5999
  • E-mail rocm@di.dk

Relateret indhold