Fra venstre: Anna-Sophia Hartvigsen, partner, Emma Due Bitz, managing partner og Camilla Falkenberg, partner i Female Invest.

Foto: Dennis Møller / www.dennismoller.dk
18.06.24 DIB Nyheder

Female Invest folkeandele udsolgt på 20 minutter

Det danske selskab Female Invest har på tyve minutter solgt folkeandele for £ 800.000. DI jubler og ser frem til bedre rammer for crowdfunding i Danmark.

I 2020 skrev vi her på redaktionen historien ”Dansk virksomhed vinder verdens største startup-konkurrence for kvindelige iværksættere”. 

Siden er det gået stærkt for Female Invest, som i dag klokken 12 satte andele til salg  for £ 800.000 (7 mio kr. cirka) via crowdfundingselskabet Seedrs.

20 minutter over tolv kunne Female Invest så via mail annoncere, at alle andele var solgt, selvom der undervejs var kortvarige tekniske problemer. De skrev (oversat fra engelsk):

“Dette er den første crowdfunding nogensinde i Female Invests historie, og det har slået rekorder, vi aldrig turde drømme om! Aldrig før har så mange kvinder tilmeldt sig en crowdfunding på Seedrs, og vi er den mest populære crowdfund nogensinde på platformen. Over 13.000 medlemmer har tilmeldt sig. Hvor fantastisk er det?! Vi er helt oppe at flyve. Vi har siget efter mere end bare vækst med denne crowdfunding. Vi ville give vores medlemmer mulighed for at blive en aktiv del af vores mission om at skabe reel forandring, og nu har vi nået det mål. Det er en vild tanke. Sammen skaber vi nu historie. Sammen skaber vi en bedre økonomisk fremtid for kvinder over hele verden.”

Læs også: Iværksætter: Her er EU’s glemte barn

Kæmpe tillykke fra DI

I DI er Sine Linderstrøm, chef for SMV og Iværksætteri, ovenud begejstret for den succes, Female Invest har fået.

- Det er en meget imponerende rejse, Female Invest er på. Vi ønsker dem al mulig held og lykke. Der er kæmpe behov for at invitere flere kvinder ind i iværksætteri og investeringsverdenen, og det, som Female Invest tilbyder i den forbindelse, er en kæmpe hjælp til den udvikling, siger Sine Linderstrøm.

Men alt er ikke lutter begejstring. For Female Invests crowdfunding-kampagne har kun kunne lade sig gøre fordi virksomheden holder til i London. I Danmark spænder lovgivningen nemlig ben for, at anpartsselskaber kan lave investeringscrowdfunding.

- Det ser heldigvis ud til snart at være fortid. For med regeringens nylige udkast til en længe ventet iværksætterstrategi er crowdfunding netop et af de områder, som regeringen vil kigge på, siger Sine Linderstrøm.

Læs også: DI jubler over iværksætterudspil: En sejr for fremtidens vækst og innovation

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Sine Linderstrøm

Sine Linderstrøm

Fagchef

  • Direkte +45 3377 3571
  • Mobil +45 2098 9913
  • E-mail sili@di.dk

Relateret indhold