Frankrigs ambassadør i Danmark, Christophe Parisot (i midten med stribet slips), lytter med, mens DI's adm. direktør Lars Sandahl Sørensen holder tale. I forgrunden til venstre ses den vietnamesiske ambassadør Nguyen Dinh Thao med NIels Østerberg, adm. direktør for Orana samt til højre Shahidul Karim, ambassadør for Bangladesh.

Foto: Michael Stub
25.06.24 DIB Nyheder

Frankrig glæder sig til den danske delegation ved OL

Erhvervsvenlige reformer har styrket fransk konkurrenceevne betydeligt, og det giver danske muligheder inden for især brancher som life science, den maritime sektor og energisektoren, siger Frankrigs ambassadør, der glæder sig til at byde velkommen til delegationen ledet af DI under de olympiske lege i Paris.

Frankrigs ambassadør i Danmark hedder Christophe Parisot. Han var blandt deltagerne, da  DI holdt sommerreception for ledere af udlandets repræsentationer i Danmark. Vi har stillet ham en række spørgsmål:

Hvordan oplever du erhvervsklimaet i Frankrig?

”Takket være erhvervsvenlige reformer siden 2017 er Frankrigs konkurrenceevne blevet styrket betydeligt. Ambitiøse reformer som nedsættelse af selskabsskatten og øget fleksibilitet på arbejdsmarkedet har haft meget positive effekter: 300 fabrikker er åbnet og over 100.000 industrielle job er skabt. Frankrig er for femte år i træk rangeret som nummer ét i EY's rangliste over udenlandske direkte investeringer. Målet er at sikre, at Frankrig forbliver Europas mest attraktive investeringssted, et globalt hub for AI, en pioner inden for grøn teknologi og et førende finansielt center."

Ønsker dit land at samarbejde med danske virksomheder, og hvis ja, hvorfor?

”Selvfølgelig, og det sker allerede. Danmark er den største investor i Frankrig fra de nordiske lande, da store danske virksomheder for nylig har bekræftet massive investeringer i Frankrig. Den franske regering har annonceret en plan til 54 milliarder €, ”France 2030”, med det formål at afkarbonisere industrien. Det repræsenterer store muligheder for danske globale aktører inden for bl.a. medicinalindustrien, den maritime sektor og energisektoren. Vi glæder os også til at byde velkommen til delegationen ledet af Dansk Industri under de olympiske lege i Paris.”

Hvad bør danske virksomheder gøre, hvis de ønsker at samarbejde med jeres land?

Det vigtigste for en virksomhed, der ønsker at udvikle sig i udlandet, er at få så meget information som muligt. Den franske ambassade kan tilbyde nyttig information gennem agenturet Business France rådgivning. Med et lokalt kontor i København giver de information om forretningsdrift i Frankrig og hjælper danske virksomheder med at forenkle og fremskynde investeringsprojekter.  

Læs også DI Markedsfokus om Frankrig

Læs også: Ambassadører inviterer danske virksomheder hjem

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Jens Holst-Nielsen

Jens Holst-Nielsen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3017
  • Mobil +45 2060 6986
  • E-mail jhn@di.dk

Relateret indhold