Indonesiens ambassadør i Danmark, Dewi Savitri Waha, i  blomstret kjole og i selskab med (fra venstre) vietnams ambassadør, Nguyen Dinh Thao, Chiles ambassadør  Felipe Cousiño Donoso, ambassadør for Bangladesh Shahidul Karim, Algeriets ambassadør Mohamed Ainseur samt Egyptens ambassadør Mohamed Karim Fouad Sherif Mahmoud

Foto: Michael Stub
25.06.24 DIB Nyheder

Kom til Indonesisk investeringsforum den 27. juni

Indonesien er meget interesseret i samarbejde med danske virksomheder og håber på deltagere til Investeringsforum den 27. juni.

Indonesiens ambassadør i Danmark hedder Dewi Savitri Wahab. Hun var blandt deltagerne, da  DI holdt sommerreception for ledere af udlandets repræsentationer i Danmark. Vi har stillet ham en række spørgsmål:

Hvordan oplever du erhvervsklimaet i Indonesien?

Erhvervsklimaet i Indonesien er i stigende grad gunstigt for både indenlandske og internationale investorer. I 2023 var væksten 5,05%, en af de højeste i G20, og OECD forventer en vækst på 5,2% i 2024. Regeringen har gennemført betydelige reformer for at forbedre erhvervsklimaet og tiltrække flere udenlandske virksomheder. Omnibus-loven fra 2020 opdaterede 75 love for at forenkle licensgivning og standardisere regler, hvilket gør det lettere at drive forretning og giver regeringen mulighed for hurtigt at reagere på globale ændringer. For at reducere administrative barrierer for investorer har regeringen digitaliseret forretningslicensproceduren gennem Online Single Submission (OSS) systemet, hvilket skaber en one-stop-shop for virksomhedstilladelser.

Ønsker dit land at samarbejde med danske virksomheder, og hvis ja, hvorfor?

Ja, Indonesien er meget interesseret i at samarbejde med danske virksomheder. Indonesien tillader 100% udenlandsk ejerskab i de fleste forretningsaktiviteter. Danske virksomheder er attraktive partnere på grund af deres styrker inden for det maritime, grøn omstilling, vedvarende energi, digitalisering og life science, hvilket passer godt med Indonesiens udviklingsmål.

Den Indonesiske Ambassade vil i samarbejde med Dansk Industri være vært for et Indonesisk Investeringsforum den 27. juni 2024 for at fremme Indonesien som en ideel destination for danske investeringer. Forumet vil inkludere talere fra både indonesiske og danske interessenter.

Hvad bør danske virksomheder gøre, hvis de ønsker at samarbejde med Indonesien?

Danske virksomheder bør først forstå det lokale marked, reguleringer og kulturelle forskelle. Det er vigtigt at etablere stærke lokale partnerskaber, eventuelt gennem joint ventures eller samarbejder med lokale firmaer. At tilpasse sig Indonesiens nationale prioriteter som digital transformation, infrastrukturudvikling og bæredygtighed kan være fordelagtigt.

Virksomheder bør engagere sig med Indonesiens Ministerium for Investering / Koordinerende Investeringsråd, som har 81 investeringsprojekter klar til at tilbyde med en samlet værdi på ~15,9 milliarder USD. Yderligere information kan findes på regionalinvestment.bkpm.go.id og ikn.go.id/en for hovedstadsudviklingen.

Endelig kan den Indonesiske Ambassade i København tilbyde værdifulde indsigter og facilitere forbindelser med nøgleinteressenter for at styrke samarbejdsmulighederne.

Læs mere i DI's eksporthåndbog om Indonesien

Læs også: Ambassadører inviterer danske virksomheder hjem

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Jens Holst-Nielsen

Jens Holst-Nielsen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3017
  • Mobil +45 2060 6986
  • E-mail jhn@di.dk

Relateret indhold