Stifter og CEO Lars Sejer Sørensen fra Eventyrsport har investeret markant i nyt, robotstyret lager for at stå stærkere i konkurrencen og sikrer virksomheden mod ujævne leverancer udløst af den geopolitiske uro.

Foto: Eventyrsport
10.07.24 DIB Nyheder

Seksdobler lageret for at sikre sig mod brudte forsyningskæder

Øget konkurrence og geopolitiske udfordringer får Eventyrsport til at investere massivt i dansk storlager for at kunne levere hurtigt og sikkert.

Nutidens udfordringer for dansk detailhandel er mere end heftig konkurrence fra udenlandske webbutikker. I dag skal virksomhederne også tage hensyn til uventede geopolitiske udfordringer, som kan sætte deres forsyningskæder under alvorligt pres.

Det kender man alt til i Eventyrsport. Outdoor-kæden er blandt landets største. Den har netop slået dørene op til et spritnyt centrallager og hovedkvarter syd for Aarhus på 10.000 kvadratmeter. Stifter og CEO Lars Sejer Sørensen fortæller, at der er flere årsager til investeringen.

Ét er vedvarende problemer med forsyningssikkerhed fra producentlandene. For Eventyrsports vedkommende startede balladen med de høje fragtrater under corona-pandemien. Det fik kæden til at satse på jernbanetransport via Rusland. Den løsning fik sin abrupte afslutning, da krigen i Ukraine brød ud.

- Derfor skulle vi endnu engang finde en ny løsning for at få vores varer hjem. Det skulle vi også, da et fragtskib spærrede Suez-kanalen, hvor vi var nødt til at bruge fragtfly. Der har været mange udfordringer. Dem forsøger vi at tage højde for med vores nye, store lager, siger han og tilføjer:

- Derudover handler det generelt om at få omkostninger ned. Konkurrencen er hård. Vi skal i dag reelt kunne tilbyde sammen priser i butikkerne som udenlandske konkurrenter. Det gør vi, men det koster. Og faktum er jo, at det er sjovest at prismatche, når man samtidig tjener penge på det.

Naturligt skridt på rejsen

Med samlet 440 ansatte, 16 fysiske butikker og en webshop har Eventyrsport vokset sig stor, siden Lars Sejer Sørensen åbnede første butik i Aarhus i 1996. Han forklarer, at det nye centrallager seksdobler kapaciteten samt strømliner processer via automatisering og omfattende brug af robotter. Det har flere fordele.

- Lagerkapacitet er blevet meget vigtigt. Med et større lager kan vi selv tage større leverancer hjem. Det giver på den ene side lavere omkostninger, men det betyder også, at vi undgår at være så afhængig af store, europæiske centrallagre, siger han og fortsætter:  

- Problemet ved dem er, at vi ofte har måtte vente flere uger med leverancer. Vi har måtte afvente, at vi skulle have flere varer for at samle forsendelserne. Nu kan vi langt bedre sikre os, at vi hele tiden har alle varer tilgængelige i alle vores butikker.

Derudover er Eventyrsport knopskudt af så mange omgange, at et andet behov har manifesteret sig.

- Helt lavpraktisk har det været rart at få et hovedkvarter, hvor der er plads til os alle, og vi kan spise i samme kantine.  Nu skal vi heller ikke leje lokaler ude af huset, når vi skal afholde kurser og lignende. På den måde har det nok også været et naturligt skridt på rejsen, siger han.

Læs også: Sådan hjælper DI Handel i en urolig verden 

Outdoor-kæden Eventyrsport har netop slået dørene op til et spritnyt centrallager og hovedkvarter syd for Aarhus på 8.000 kvadratmeter.  

Outdoor-kæden Eventyrsport nye store lager er delvist robotstyret.  

Eventyrsports nye lager og hovedsæde er placeret i Hasselager syd for Aarhus. 

Har brugt DI Handel

Etableringen af det hovedkvarter og centrallager, som Eventyrsport har givet det action-prægede navn ”Base Camp”, har selvsagt været omkostningstungt. Derudover har det været udfordret af de seneste års rentestigninger og inflation.

Trods udfordringerne valgte Eventyrsport alligevel at foretage investeringen. Både fordi det var et naturligt næste skridt, og fordi det handlede om at fremtidssikre virksomheden. Lars Sejer Sørensen fremhæver, at han i processen har haft gavn af DI Handel og medlemsvirksomheder til inspiration og sparring.

- Vi er et relativt nyt medlem af DI Handel. Vi har været positivt overraskede over værdien deraf. Vi har fået styrket arbejdet med vision og strategi. Derudover erfaringsudveksler vi med andre virksomheder. Det har vi haft enorm glæde af – og det tror jeg, andre virksomheder også skal huske at gøre, siger han og tilføjer:

- Sagen er jo, at konkurrencen er hård i dag. Verden ændrer sig lynhurtigt. I vores branche er der nok sket mere de sidste fem år end i de seneste 25 år. Det gør, at man hele tiden må analysere udviklingen for at fremtidssikre sig. Her har det enorm værdi at kunne trække på andres erfaringer.

Fakta

Eventyrsport A/S

  • Outdoor-butikskæde med hovedkvarter i Hasselager syd for Aarhus.
  • Virksomheden er etableret af Lars Sejer Sørensen i 1996.
  • Har i dag 16 fysiske butikker i hele landet samt en webshop.
  • Har cirka 440 medarbejdere inkl. deltidsansatte.
  • Driftsresultat 10,4 mio. kr. i regnskabsåret 2022-2023.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Jacob Kjeldsen

Jacob Kjeldsen

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 3727
  • Mobil +45 2088 3914
  • E-mail jak@di.dk

Relateret indhold