EU-parlamentet vedtager kravudsættelse
Det skaber ro, at Europa-Parlamentet har vedtaget kommissionens forslag om at udsætte anvendelsesdatoerne for ny EU-lovgivning om due diligence og krav til bæredygtighedsrapportering, mener DI.
Med 513 stemmer for, 69 imod og 17 hverken for eller imod vedtog Europa-Parlamentet torsdag Kommissionens forslag om udsætte anvendelsesdatoerne for ny EU-lovgivning om due diligence og krav til bæredygtighedsrapportering.
Det møder opbakning i Dansk Industri (DI).
- Med EU-parlamentets nik til ”stop-the-clock” har vi taget et afgørende skridt til at få skabt klarhed hos virksomhederne, ligesom der skabes ro om fremtidige bæredygtighedsrapportering. Vi går ud fra, at Christiansborg med det samme får ændringerne implementeret i dansk lovgivning, så snart det er formelt godkendt. For danske virksomheder har brug for klarhed og sikkerhed, siger Emil Fannikke Kiær, erhvervs- og medlemsdirektør i DI.
Han finder det positivt, at EU på trods af politisk uenighed har bakket op om udskydelsen af rapporteringskravet for de mange virksomheder, mens ændringerne forhandles på plads.
For at lovudkastet kan træde i kraft, skal det nu formelt godkendes af Rådet, som vedtog samme holdning den 26. marts 2025.
Læs også: DI: Godt at EU rydder op i byrdefuld bæredygtighedsrapportering
Læs også: ESG Omnibus - hvad betyder den?
Udsatte krav
Udsatte krav
Udsættelsen er en del af EU's forenklingsbestræbelser
De største virksomheder får et år mere til at forberede sig på nye due diligence-regler
Nogle virksomheder vil få to ekstra år til bæredygtighedsrapportering
Kilde EU-parlamentet
Læs også: ESG Omnibus - hvad betyder den?
Brug DI's ESG-portal
Få inspiration og viden, skabeloner og værktøjer til bæredygtighedsrapportering - både for store og små virksomheder.
Hold dig opdateret
Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.