Fra venstre: André Thormann, Caroline Rossmeisl, Katrine Riisberg og Nima Tisdall

13.05.24 DI for iværksættere Nyheder

Skal du være mental superhelt for at være iværksætter?

I et nyt samarbejde med samtalepodcasten Karriereklubben sætter DI Startup fokus på mental sundhed i iværksætteri. Formålet er at belyse og diskutere de dilemmaer, som iværksættere ofte står overfor.

Iværksætteri kan synes glamourøst – fuld frihed, mulighed for at følge sin passion og potentielt stå i rampelyset i programmer som Løvens Hule. Men hvad sker der bag facaden? Og skal man være en mental superhelt for at være iværksætter? 

Iværksættere under enormt pres 

Iværksættere er ofte under enormt pres, hvilket kan have en betydelig indvirkning på deres mentale sundhed. Undersøgelser viser, at iværksættere har 50% større risiko for at rapportere at have en mental lidelse, og ifølge en undersøgelse foretaget af Dr. Michael Freeman fra University of California, San Francisco, har 72% af iværksættere rapporteret om mentale sundhedsproblemer. 

Presset for at lykkes, bekymringer om økonomisk sikkerhed og balancen mellem arbejde og personlige forpligtelser kan alle bidrage til en forhøjet risiko for mentale sundhedsproblemer blandt iværksættere. Desuden kan det være svært for iværksættere at søge hjælp, da der stadig er en stigmatisering forbundet med mentale helbredsproblemer. 

Kilde: 49% of founders say they’re considering quitting their startup this year | Sifted

Brug for åben dialog 

Det er afgørende at sætte fokus på mental sundhed i iværksætteri og skabe en åben dialog om udfordringerne. Ved at gøre det, kan vi hjælpe iværksættere med at finde de nødvendige ressourcer og støtte, de har brug for, og samtidig arbejde mod at fjerne tabuet forbundet med mentale helbredsproblemer. 

I en kommende podcastserie af tre afsnit vil DI Startup og Karriereklubben gå bag facaden i iværksætterlivet. Dine dilemmaer og spørgsmål er afgørende for samtalerne.

Har du spørgsmål eller dilemmaer omkring: 

  • Hvordan man balancerer familielivet med iværksætteri?  
  • Hvordan man håndterer startup-rejsen, hvis man har en diagnose?  
  • Hvordan passer man i det hele taget på sit mentale helbred? 

Så send dem til os på karriereklubben@gmail.com 

Del dit dilemma på Folkemødet 

Det sidste afsnit vil blive optaget LIVE til Folkemødet på DI’s scene, hvor Martin Thorborg, founder af Visma Dinero, og Marie Grew, founder af MoonBoon, vil give deres perspektiver på jeres dilemmaer. 

Se DI's aktiviteter på Folkemødet 2024

Vi ser frem til at høre fra jer og til at udforske disse vigtige emner sammen med Karriereklubben. 

Katrine Haahr Riisberg

Katrine Haahr Riisberg

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 4934
  • Mobil +45 2883 2878
  • E-mail kahr@di.dk

Relateret indhold