Cases

Få et indblik i andre produktionsvirksomheders grønne rejse, og hvordan de oplever forløbet med Klimaklar Produktionsvirksomhed

Solvang Maskinfabrik

To år efter og solen står stadig højt over Solvang Maskinfabrik. Produktionsvirksomheden deltog som én af de første i Klimaklar tilbage i 2022. Men hvordan står det til med CO₂-reduktionen den dag i dag?

The Whole Company

Produktionsvirksomheden i Køge har knækket koden, når klimaregnskabet skal gøres op: Hemmeligheden er en specifik type CO₂-data.

Australian Bodycare

Der står 'ESG' på tavlen en forårsdag i Odense havn, hvor alle fem fra ledergruppen i Australian Bodycare er samlet til workshop. Sådan starter arbejdet med Klimaklar Produktionsvirksomhed – et strategisk valg, som bliver forankret i ledelsen helt fra begyndelsen af.

Midtfyns Bryghus

Selvom emissionsfaktoren på noget så simpelt som mangojuice kan være svær at finde, tog Midtfyns Bryghus A/S hul på arbejdet med deres CO₂-data med oprejst pande. Bryghuset håber nu, at bryggerbranchen kan få et fælles sprog og hjælpe hinanden, når det kommer til klimarapportering og indsamling af klimadata.

bcm transtech

Igennem Klimaklar har bcm transtech fået en forståelse for deres CO₂-aftryk og reduktionstiltag. Men vigtigst af alt kan de nu levere CO₂-data til sin store kunde, som første gang spurgte om det tilbage i 2021.

PA Savværk og Wiking Gulve

Selvom der er godt 250 kilometer imellem de to søsterselskaber, stoppede det dog ikke de to virksomheder i at tilmelde sig et Klimaklar-forløb med opstart samtidigt. Et valg der har vist sig at være det helt rigtige.

Montana Furniture

Værktøjskassen kan rumme forskellige remedier, når man arbejder med sit klimaregnskab. Men hos Montana Furniture manglede de noget helt bestemt: Et brugervenligt beregningsværktøj.

Vahle

Hvordan beregner man mon CO₂-aftrykket på sin leverandørs 600 værktøjsdele? Og hvordan fungerer Klimakompasset i grunden? Det og meget mere fortæller dørproducenten Vahle om, der producerer snedkerdøre til historiske og moderne byggerier.

Morsø Jernstøberi

Grundene til at tilmelde sig et Klimaklar-forløb kan være mange. For Morsø Jernstøberi handlede det om at få lagt grundstenene til deres CO₂-regnskab, også selvom hele scope 3 ikke blev kortlagt med samme.

Bogense Plast

Bogense Plasts store kunder er begyndt at efterspørge virksomhedens klimaregnskab, og det samme gør banken. Det står nu klart for Bogense Plast: De må og skal i gang med at arbejde mere intensivt med virksomhedens CO₂-data.

Skako Concrete

Produktionsvirksomheden SKAKO Concrete på Sydfyn ønskede at opnå en mere bæredygtig kultur blandt medarbejderne. Blandt andet derfor tilmeldte de sig et Klimaklar-forløb. Læs med her!

JEVI

Vejle-virksomheden JEVI oplever, at både deres kunder, ejer og medarbejdere stiller krav til deres CO₂-aftryk. Igennem Klimaklar Produktionsvirksomhed er de blandt andet blevet klædt bedre på til at imødekomme disse krav.

PAM

For PAM handler det om at være den foretrukne leverandør hos sine kunder og dermed holde sig konkurrencedygtig; en vision et Klimaklar-forløb har bakket op om.

KE Fibertec

Fremtiden for KE Fibertec byder på LCA, EPD og SBTi. Men hvad har det krævet af virksomheden at blive en konkurrence-og bæredygtig virksomhed, og hvordan spiller Klimaklar Produktionsvirksomhed ind i den ligning?

Uni-Technology

Uni-Technology ønsker at være forrest på den grønne dagsorden. Ved at deltage i Klimaklar Produktionsvirksomhed er de blevet inspireret til en helt ny strategi med grøn omstilling som et vigtigt indsatsområde og er desuden også blevet forhåndsgodkendt til SBTi.

Plus Pack

Plus Packs omdrejningspunkt har siden 2018 været bæredygtighed. Hør mere om deres deltagelse i Klimaklar Produktionsvirksomhed, og hvordan det understøtter deres strategiske vision for fremtiden.

Osvald Jensen

Osvald Jensen har sat sig for at supplere FN's verdensmål, som en del af deres virksomhedsstrategi. Hør hvordan virksomhedens deltagelse i Klimaklar Produktionsvirksomhed har understøttet denne vision.

JRV

JRV giver konkrete råd til andre SMV'er, der vil i gang med den grønne omstilling. Læs mere om JRV's erfaringer med programmet Klimaklar Produktionsvirksomhed her!

List-Liniestans

Hør hvad en SMV som List-Liniestans i Rødovre fik ud af at deltage i Klimaklar Produktionsvirksomhed, og hvilke læringer de tog med på vejen.