Hvis globale virksomheder skal vækste, må vi fremme diversiteten

Når WithINTENT rådgiver deres kunder, er det altid med inklusion af diversitet for øje. På den måde er rådgivervirksomheden med til at sætte sit præg på samfundsdagsordenen og samtidig hjælpe virksomheder med at udnytte ethvert talentpotentiale hos deres medarbejdere.

På trods af, at kalenderen siger 2021, har mange virksomheder stadig udfordringer med inklusion af diversitet blandt medarbejderne. Et aktuelt spørgsmål, som virksomhederne kan stille sig selv, er derfor, hvordan man ændrer strukturer, kulturer og skaber retning, så diversitet bliver en drivkræft for virksomheden. Virksomhedskulturen og dermed de rammer, der sættes for medarbejdernes udvikling, indflydelse og leverance, bliver nemlig direkte påvirket af, hvordan virksomheden designer, implementerer og driver DEI-agendaen (Diversity, Equity, and Inclusion).

Netop udfordringen med at fremme inklusion af diversitet hjalp WithINTENT en af Danmarks C25 virksomheder med, da de designede deres globale ambition for ’Inclusion of Diversity’. På virksomhedens første globale lederkonference i efteråret 2019 blev diversitet og inklusion præsenteret af topledelsen som det bærende element, der skulle skabe virksomhedens globale vækst. Men på daværende tidspunkt var der dog hverken en afdeling til at drive projektet, en retning og strategi for virksomheden eller et planlagt budget.

Fra ’Diversitet OG Inklusion’ til ’Inklusion AF diversitet’

WithINTENT formåede at sætte et særligt fodaftryk ved at vende den gængse forståelse fra ’Diversitet OG Inklusion’ til ’Inklusion af diversitet’. Derved blev inklusion sat i førersædet, hvilket var afgørende for, at der skete en reel udvikling på området og ikke blot en ændring i CSR-rapportens statistikker. Sammen med virksomheden sikrede WithINTENT, at ambitionen er direkte afspejlet i virksomhedens vision- og vækststrategi:

Vi har designet og implementeret en global inklusionsanalyse inkl. fokusgrupper, der resulterede i en konkret handlingsplan baseret på markedsrelevante tiltag i de enkelte afdelinger. Inklusionsspørgsmålet er derudover efterfølgende blevet integreret i den årlige medarbejderundersøgelse,” lyder det fra Tina Ilsted, Direktør for WithINTENT.

Sideløbende har WithINTENT fungeret som sparringspartner for virksomheden i etableringen af et globalt paraply DEI-community, ligesom at de har hjulpet med at etablere en ny afdeling med fokus på diversitet, inklusion og well-being samt har udarbejdet en rekrutteringsmodel for virksomheden.

Casen kort fortalt

Rådgivningsvirksomheden WithINTENT har rådgivet en stor dansk virksomhed (anonymiseret) i at fremme en bedre organisationskultur med det formål at sikre global vækst. WithINTENT har været sparringspartner, rådgivet ifm. diversitet, inklusion og well-being samt udarbejdet inklusionsanalyse, jobdesign og rekrutteringsdel for virksomheden.

Billedkreditering: Getty Images

Relateret indhold