Indsatsområde 2

Vi skal investere i fremtiden
– klima, uddannelse, forskning, digitalisering, sundhed og infrastruktur

Danmark skal investere i fremtiden. I klima, uddannelse, forskning, sundhed, digitalisering og en langsigtet udvikling af vores infrastruktur.

Vi er verdens førende leverandører inden for grøn omstilling, fødevarer, life science og design. Og kvaliteten af vores løsninger er så god, at vi kan sælge dem til en højere pris end konkurrenterne. Det betyder, at vores eksport, takket været såkaldte upmarketprodukter, er 135 mia. kr. mere værd, end hvis kvaliteten var som gennemsnittet.

Men vi får kun de bedste ideer til nye løsninger, hvis vi investerer mere i forskning og i uddannelse af dygtige medarbejdere. Og hvis det offentlige og det private arbejder sammen om at udvikle nye og innovative produkter og løsninger inden for blandt andet klima, energi, forsyning og sundhed.
Samtidig skal vi investere i digitalisering og i gode vejforbindelser, togforbindelser, busser, cykelstier og lufthavne, som gør det muligt at komme til og fra arbejde, rejse ud til kunderne og sende danske varer og løsninger ud til eksportmarkeder over hele verden.

DI anbefaler, at vi samlet set investerer 18 mia. kr. mere i 2025 i offentlig forskning, i uddannelser i verdensklasse og i udbygningen af vores infrastruktur.

Smart Lift A/S: “Vores produkter skal være mere intelligente”

Smart Lift A/S

Smart Lift A/S sælger vindueslifte, der sparer tunge løft på bl.a. byggepladser. Nu vil produktionsvirksomheden i Nykøbing Mors have mere intelligens i sine produkter - og rykker derfor sin udviklingsenhed til Aalborg for at arbejde tæt sammen med Aalborg Universitet.

Vi vil være de mest innovative, vi vil være dem, de andre kopierer. Og den position har vi. Men vi vil være mere intelligente – og samtidig udvikle og bibeholde arbejdspladser på Mors Nicolai Tange Jørgensen, adm. direktør

Smart Lift A/S har udvidet antallet af medarbejdere fra ca. 19 i 2016 til knap 50 i dag. I samme periode er produktionen i Nykøbing Mors øget med over 100 procent.

DI Mener