15.08.19 BVT Nyheder

Nyt projekt skal sikre bæredygtigt bomuld i Etiopien

Den etiopiske økonomi har i de seneste år slået vækstrekorder. Et nyt bomuldseventyr er på vej, men med et lønningsniveau, der ligger under Verdensbankens grænse for fattigdom, er der risiko for, at eventyret går den gale vej, hvor tekstilbranchen bliver ramt af et kapløb mod bunden.

Sådan skriver Dansk Initiativ for Etisk Handel på CSR.dk.

Dansk Initiativ for Etisk Handel (DIEH) er derfor gået sammen med en række internationale samarbejdspartnere om projekt ’Bottom UP!’ Projektet blev skudt i gang i juni, og som navnet antyder, tager det afsæt i, at det er nu, der er momentum, hvis man vil gøre det rigtigt fra starten.

DIEHs rolle i projektet er blandt andet at gøre nordiske tekstilvirksomheder opmærksomme på, at der er muligheder i fremtidig etisk handel, hvis man fra start er med til at efterspørge varer fra ansvarlige etiopiske leverandører.

Mere konkret skal ’Bottom UP’ de næste tre år at arbejde for en værdikæde, der genererer økonomisk vækst, forbedrer arbejdsforhold, skaber et minimum af arbejds- og miljøstandarder samt ikke mindst promoverer ansvarlige indkøb fra den etiopiske tekstilsektor.

Læs hele artiklen på CSR.dk.