Getty Image
06.04.20 BVT Nyheder

NU KAN DER ANSØGES OM KOMPENSATION FOR VASKERIYDELSER

BVT og DI Service konstaterer i åbent brev, at kontraktbundne leje-, abonnement- og andre faste omkostninger på vaskerifakturaen er dækket af kompensationsordningen for faste udgifter.

Regeringen og Folketingets partier har indgået aftale om kompensation for virksomheders faste omkostninger. En bekendtgørelse og vejledning til aftalen er netop offentliggjort.

I et åbent brev skriver formand og næstformand for Brancheforeningen for Vask og Tekstiludlejning samt branchedirektør i DI Service, at vaskeriydelser kan dækkes af ordningen.

Grundlaget for at produkter leveret på vaskepris kan betragtes som en fast forpligtelse er følgende faktorer:

"Løbende serviceaftaler baseret på bindende leasingkontrakter indebærer, at man som kunde er forpligtet til at levere den aftalte omsætning og ordre mængde. Dette medfører, at også vaskepris-omkostningen kan betragtes som fast i kontraktens løbetid."

"På tværs af vaskeribranchen vil der være forskellige prismodeller. Kombinationer af gebyrer, leje, vaske- og leverancepriser vil udgøre den samlede kontraktuelle forpligtelse for kunden. Mange af de forskellige prismodeller indebærer, at der ved misligholdelse eller tidlig opsigelse af kontrakten skal betales positiv kontraktopfyldelse. Det kan også omfatte tillægsydelser og gebyrer, der måtte være inkluderet i prisstrukturen," står der i brevet.

Læs hele brevet her.

Læs mere om kompensation for faste udgifter her.