GettyImage
12.01.21 BVT Nyheder

Kompensation for vaskeriydelser som fast omkostning

BVT og DI Service kan konstatere, at kontraktbundne leje-, abonnement- og andre faste omkostninger på vaskerifakturaen var dækket af kompensationsordningen for faste udgifter.

Hvis din virksomhed er omfattet af regionale eller nationale nedlukninger som følge af en række corona-restriktioner, kan du søge om kompensation for faste omkostninger - herunder vaskeriydelserne i din virksomhed.

I et åbent brev har formand og næstformand for Brancheforeningen for Vask og Tekstiludlejning samt branchedirektør i DI Service forholdt sig til kompensationsordningen for faste omkostninger.

Her kunne DI Service og BVT konstatere, at vaskeriydelser kunne dækkes af ordningen.

Grundlaget for at produkter leveret på vaskepris kan betragtes som en fast forpligtelse er følgende faktorer:

"Løbende serviceaftaler baseret på bindende leasingkontrakter indebærer, at man som kunde er forpligtet til at levere den aftalte omsætning og ordre mængde. Dette medfører, at også vaskepris-omkostningen kan betragtes som fast i kontraktens løbetid."

"På tværs af vaskeribranchen vil der være forskellige prismodeller. Kombinationer af gebyrer, leje, vaske- og leverancepriser vil udgøre den samlede kontraktuelle forpligtelse for kunden. Mange af de forskellige prismodeller indebærer, at der ved misligholdelse eller tidlig opsigelse af kontrakten skal betales positiv kontraktopfyldelse. Det kan også omfatte tillægsydelser og gebyrer, der måtte være inkluderet i prisstrukturen," står der i brevet.

Læs hele brevet her.

Simone Tofte Jensen
Skrevet af:

Simone Tofte Jensen

Relateret indhold