Foto: ETSA
24.05.22 BVT Nyheder

Hvad skete der til ETSA kongressen, og hvordan kan det påvirke danske erhvervsvaskerier og leverandører?

BVTs sekretariatsansvarlige Lasse B. Hangaard deltog i European Textile Service Association’s (ETSA) årlige kongres den 11. og 12. maj i Rom. Kongressen bød på flere spændende paneldebatter og oplæg.

ETSA kongressen var den første sammenkomst af europæiske vaskerier og leverandører siden COVID-19 pandemiens udbrud. Det var en spændende og lærerig kongres med mange fantastiske talere og paneldeltagere, som diskuterede emner, der påvirker den europæiske vaskeri- og tekstilbranche. Der var også flere emner, der kunne interessere og påvirke danske vaskerier og leverandører. På kongressen blev der blandt andet diskuteret:

  • COVID-19s eftervirkninger på branchen. Der var særligt fokus på, hvordan COVID-19 har forstyrret forsyningslinjerne og efterspørgslen på vaskeriernes services. Dette var en konsekvens, man kunne se over hele Europa.
  • Bæredygtige tekstiler og genanvendelse af tekstiler. Blockchain og digital ledelse af tekstiler var i fokus, hvor flere internationale oplægsholdere forklarede, hvordan man herved kan sikre længere levetid, bæredygtighed og genanvendelse.
  • Tiltrækning af den nye generation til branchen, og hvordan man sikrer unge ved at give forskellige udviklingsmuligheder i virksomhederne. Uddannelse var derfor et centralt element.
  • Digital læring ift. medarbejdere. I den forbindelse blev appen E-Washboard præsenteret af den tyske brancheforening. Det er en app, som BVT vil undersøge nærmere for at se, hvorvidt app’en kan anvendes på danske vaskerier.

Læs mere om ETSA kongressen og de forskellige oplæg derfra på: ETSA congress European Textile Services Association ETSA (textile-services.eu)

 

image8rrla.png

Relateret indhold