Søg støtte

Sekretariatet arbejder i øjeblikket på, at optimere ansøgnings og refusionsprocessen. I kan derfor i nærmeste fremtid forvente, at der vil komme nye processer. Mere information og vejledning, vil blive lagt på hjemmesiden.

Indberetning til fonde

Virksomheder omfattet af Emballageoverenskomsten skal én gang årligt i januar indberette til EmballageIndustrien, hvor mange uger de har medarbejdere beskæftiget inden for overenskomsten. På baggrund heraf faktureres virksomhederne for deres bidrag til henholdsvis Kompetenceudviklingsfonden, Uddannelsesfonden, Socialfonden og Samarbejdsfonden efter principper fastlagt i overenskomsten.

Kompetenceudvikling

Emballageindustriens kompetenceudviklingsfond yder støtte til medarbejdernes selvvalgte efteruddannelse i op til to uger om året.

Til brug for udbetaling af støtte fra kompetenceudviklingsfonden anvendes nedenstående ansøgningsskema.

Ansøgning

EKUF - refusion

Ansøgning - EKUF operatør udd. og grafisk tekniker

Refusion - EKUF operatør udd. og grafisk tekniker

Vejledning

Uddannelsesfonden

Uddannelsesfonden yder støtte til virksomhedernes efteruddannelse af kartonnagemedarbejderne. Læs mere om støttemulighederne i vejledningen nedenfor.

Brug nedenstående ansøgningsskemaer, afhængigt af hvilken type kursus medarbejderen skal deltage i.

Formular A

Formular B

Positivliste

Vejledning

Socialfonden

 Socialfonden dækker medarbejderes løn under sygdom og barsel. Ved sygdom betaler virksomheden den fulde løn i de første 30 dage. Derefter vil virksomheden modtage sygedag-pengerefusion fra det offentlige. Efter fem uger vil virksomheden desuden modtage supplerende løntabsdækning fra Socialfonden fra sygedagpengeniveauet op til normallønnen.

Udfyld relevant sygeattest og send den til 3F, Kampmannsgade 4, 1790 København V eller pr. mail til sociale.fond@3f.dk

Ansøgningsskema- sygdom (Word)

Ansøgningsskema - barsel (Word)

 

FAQ

Før kursusforløbet starter:

Der skal ALTID forligge en godkendelse fra sekretariatet på ansøgningen,  inden kurset påbegyndes.

Der kan IKKE søges om refusion, for et kursus, som allerede er påbegyndt eller afsluttet, uden forudgående godkendelse fra sekretariatet.

Hvilke kurser støttes?

Der er udarbejdet en Positivliste, med de kurser som der ydes støtte til.

Hvis kurset ikke er på listen, skal der søges om dispensation for kurset. Dette gøres på mail til emballageindustrien@di.dk og her linkes til kurset og ansøgningen begrundes.

Udbetaling

Emballagindustrien  udbetaler kun refusion, for kurser når der er vedlagt kursusbevis. Bemærk beviser, IKKE må ikke indeholde CPR.nr.

Hvad er EKUF?

Emballageindustriens kompetenceudviklingfond

EKUF er en fond, der yder tilskud til medarbejdere, som er omfattet af emballageindustriens overenskomst, uanset faglig organisering.

Medarbejdere med minimum 6 måneders anciennitet, har ret til op til 2 ugers frihed til selvvalgt uddannelse, dog skal uddannelsen være relevant i forhold beskæftigelse inden for fondens område.

Medarbejdere med 12 måneders anciennitet, har ret til støtte til aftalt uddannelse. Dvs. at der skal foreligge en uddannelsespklan for medarbejderen. Medarbejderen kan IKKE deltage i selvvalgt uddannelse i perioden, hvor det ”aftalte uddannelsesforløb” foregår. 

Hvad er EUF?

Emballageindustriens uddannelsesfond

EUF er en uddannelsesfond, som yder tilskud til kartonnagemedarbejdere, der er omfattet af Emballageoverenskomsten, og som er medlem af 3F Industri (Emballage).

Fondens formål er at sikre højst mulig beskæftigelse og lette overgangen til nye produktionsformer og anbefaler derfor virksomheder og medarbejdere at deltage i Industrioperatøruddannelses samt branchens øvrige kursusudbud f.eks. AMU-Kurser.

Kursisten er blevet syg

Hvis en kursist er blevet syg på en kursusdag, skal vedkommende melde sig syg til virksomheden. Refusionen vil stadig gælde for hele kurset og altså dække løn m.v. under fraværet. Det skal blot oplyses ved ansøgning om refusion.

Hvor meget tilskud yders der fra EKUF?

Fonden yder tilskud til løntab, deltagerbetaling, rejse- og opholdsomkostninger og bøger jf. nedenstående:

Særligt vedrørende AMU-kurser/ ordblindeundervisning, FVU og almen voksenundervisning

Løntab dækkes med 100% af lønnen minus VEU/SVU-godtgørelse, feriepenge og pension. Medarbejder skal selv søge om VEU/SVU-godtgørelse.

Andre kurser

- 100% løntab
- Kursusgebyr
- Bøger og andre materialer (kun efter ansøgning)

Faglærte uddannelser

- 2 x 1600 kr. pr. skoleuge og 800 kr. pr. praktik uge. Herudover kan medlemmer af 3F Industri (Emballage) søge støtte med 800 kr. pr. praktikuge i Emballageindustriens Uddannelsesfond (EUF).

Arbejdsfordeling - EKUF

Fonden kan ved lokal enighed yde støtte til uddannelse i forbindelse med arbejdsfordeling på virksomheden. Der støttes med 100% af lønnen med fradrag af VEU godtgørelse m.v., samt eventuelt kursusgebyr m.v.

Andre udgifter

Fonden kan ved lokal enighed yde støtte til lægeerklæring og certifikater, i forbindelse med kurser, hvor det er påkrævet fra uddannelsesstedet.

Transport, kost og logi - EKUF

Transport, kost og logi Kørselsgodtgørelse afregnes med statens lave takster for skattefri kørselsgodtgørelse (+20.000 km.) op til 150 km hver vej. Hvis kursusstedet ligger mere end 150 km fra kursistens udgangspunkt, refunderes kørsel t/r én gang pr. uge. Udgifter til bro/færge t/r refunderes én gang pr. uge. Udgifter til overnatning, kost og logi refunderes efter regning. For overnatning dog maksimalt 1000 kr. pr. døgn og forplejning maksimalt efter statens takster for skattefri diæter. Ved transport med offentlige transportmidler på standardklasse dækkes udgifter efter regninger.

Hvor meget  tilskud ydes der fra EUF?

Fonden yder tilskud til deltagerbetaling, løntab, rejse- og opholdsomkostninger på følgende måde:

AMU-kurser / ordblindeundervisning, FVU og almen voksenundervisning (Formular A) - Den faktiske deltagerbetaling - Løntab dækkes med differencen mellem VEU/SVU-godtgørelse og den normale løn. Virksomheden skal selv søge VEU / SVU-godtgørelse. Undtagelsesvist kan fonden dække, hvad der svarer til VEU-godtgørelse eller SVU i én af følgende situationer: (Formular B) - der er udarbejdet en uddannelsesplan mellem virksomheden og medarbejderen jf. Emballageoverenskomstens § 83, og det ikke har været muligt at tilmelde sig andre kurser, der fremgår af den systematiske uddannelsesplan, eller - hvis virksomheden kan dokumentere, at de har haft medarbejdere tilmeldt et AMU-kursus, som blev aflyst, og der ikke er udsigt til, at medarbejderen kan deltage på et tilsvarende kursus inden for 3 mdr. 

Udbetaling af refusion

Det bevilligede beløb udbetales af Fonden, når Fonden har modtaget dokumentation for gennemført uddannelse. Der kan udbetales a’conto, hvis uddannelsen varer mere end 14 dage og virksomheden ønsker det. I så fald angives dette og lønterminerne i ansøgningsskemaet. Det samlede bevilligede beløb udbetales herefter i lige store rater til sædvanlig løntermin. Ved uddannelserne Industrioperatør, Procesoperatør og Grafisk tekniker afregner Fonden efter en skoleperiode og den efterfølgende praktikperiode.

Mister man  refusionen, hvis kursisten ikke gennemfører/består kurset?

Nej, hvis kursisten har deltaget på kurset alle dagene, men ikke ”består”, eller er blevet sygemeldt, så er vedkommende stadig berettiget til refusion.

Hvordan søges  der SVU-godtgørelse?

Deltagelse i voksen- og efteruddannelse på folkeskole-, gymnasialt- eller videregående niveau, berettiger til Statens Voksenuddannelsesstøtte (SVU), som giver en del af din lønkompensation.

Husk:

  • Du skal selv søge SVU i forbindelse med, at du tilmelder dig uddannelsen. Du kan søge på svu.dk
  • EKUF trækker automatisk det beløb fra din ansøgning til EKUF, som du kan få gennem SVU, når du deltager på en uddannelse, som er SVU-berettiget
    • Hvis du får afslag, fordi du ikke har ret til at modtage SVU, skal dette dokumenteres, fordi godtgørelsen automatisk trækkes fra din ansøgning hos EKUF
    • Såfremt et afslag modtages, skal dokumentation på afslag sendes til Emballageindustriens sekretariat via mail: emballageindustrien@di.dk
    • Afslag pga. for sen indsendelse af SVU-ansøgning accepteres ikke. Det er dit eget ansvar at søge i tide

Hvis du er i tvivl om, hvordan du ansøger om SVU, skal du kontakte uddannelsesstedet.

Hvordan søges der VEU-godtgørelse?

Deltagelse i erhvervsrettet uddannelse på AMU-centre, erhvervsskoler, handelsskoler, tekniske skoler, social- og sundhedsskoler og landbrugsskoler berettiger til VEU-godtgørelse.

VEU-godtgørelse er et offentlig tilskud, der ydes ved voksen- og efteruddannelse, og som udbetales gennem Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag (AUB) efter endt kursus.

Hvis du er i tvivl om, hvordan du ansøger om VEU, skal du kontakte AUB på tlf. 70 11 40 70.

Husk:

  • Du skal selv søge VEU-godtgørelse på voksenuddannelse.dk
  • EKUF trækker automatisk det beløb fra din ansøgning, som du kan få gennem VEU. Det er dit eget ansvar at søge om VEU.

Hvis du ikke har ret til at modtage VEU, skal det dokumenteres, at du har søgt rettidigt og fået afslag, fordi VEU-godtgørelsen automatisk trækkes fra din ansøgning hos IKUF. Dokumentationen på afslag sendes til Emballageindustriens sekretariat via mail: emballageindustrien@di.dk

Ydes der tilskud til EKUF, hvis en medarbejder er  blevet opsagt?

Hvis en medarbejder er blevet opsagt, men kan afslutte sin uddannelse inden fratrædelsesdato, kan der søges lønkompensation hos Emballageindustriens uddannelsesfond i henhold til overenskomstens regler.

  • Hvis mearbejderen er fritstillet, kan der ikke søges om lønkompensation hos EI, da medarbejderen får løn i perioden.
  • Hvis man er arbejdsløs, kan man ikke søge tilskud hos EI, fordi der kun ydes tilskud til ansatte under de overenskomster, der hører under Emballageindustrien. Man kan i stedet kontakte sin A-kasse om andre muligheder.
Udbetales der tilskud til kost og logi ifm. uddannelse?

EI udbetaler kun tilskud til udgifter til kost og logi, der er søgt om og godkendt på forhånd, og såfremt logi er dokumenteret med faktura og kvittering (de faktiske omkostninger dækkes). Kost udbetales som en skattefri diæt, der indberettes til Skat.

Betingelser:

  • Du kan søge tilskud til logi mellem kursusdagene, hvis du har mere end 60 km til undervisningsstedet. Der beregnes via Google Maps med korteste rute
  • Der kan kun søges og bevilliges kost ved samtidig nødvendig, søgt og godkendt logi

Satser:

  • Kost: Kr. 300 pr. døgn. Dagen før: kr. 160 til aftensmad. Sidste kursusdag: kr. 140 til morgenmad og frokost
  • Logi ved AMU: Kr. 150 pr. døgn (du modtager 550 kr. fra uddannelsesstedet)
  • Logi ved andre uddannelser: Kr. 700 pr. døgn

Øvrige betingelser:

  • Overnatning dagen inden kursusstart bevilliges kun, hvis du har minimum to og en halv times transporttid til uddannelsesstedet, og såfremt du selv søger om det på din ansøgning. Alle ansøgninger om dette vurderes individuelt
  • Transportgodtgørelse skal ved AMU-kurser søges via VEU - Voksen- og efteruddannelsesgodtgørelse og ved andre uddannelser søges via EI ved ansøgningens oprettelse, som indberetter det udbetalte tilskud til Skat

Du kan ikke få tilskud til:
÷ Ekstraudgifter ved at tage kurset i weekenden, når kurset udbydes på hverdage
÷ Kørsel med taxa
÷ Parkeringsbilletter
÷ Ikke obligatoriske udgifter
÷ IKUF vil altid korrigere kursusgebyret, hvis det indeholder andre ydelser end det rene kursusgebyr, som fx wellness, internat m.v. 

Særligt om akademiuddannelser

  • EI forbeholder sig retten til at nedskrive kursusgebyrer i forbindelse med akademiuddannelser, hvis det viser sig, at gebyret indeholder udgifter ud over det rene kursusgebyr. Alternativt vil EI henvise til anden og billigere udbyder
  • EI dækker ikke internatkurser og forplejning i forbindelse med akademiuddannelser, og kost dækkes kun i forbindelse med samtidig nødvendig og godkendt overnatning
  • Omstillingsfonden skal søges til dækning af kursusgebyret.
Hvad er en uddannelsesplan?

En uddannelsesplan er en skriftlig aftale om et længere uddannelsesforløb, mellem virksomheden og medarbejderen. Uddannelsesplan understøtter såvel medarbejderens faglige udviklingsinteresser, som virksomhedens kvalifikationsbehov.

  • En uddannelsesplan er en forudsætninger for at søge aftalt uddannelse
  • Medarbejderen skal have 12 måneders anciennitet på virksomheden

Medarbejderen skal være omfattet af Emballageindustriens Overenskomst.

Hvad er en lokal-/rammeaftale?

Følgende informationer skal være klar:

  • Prosatekst med beskrivelse af det uddannelsesløft, der ønskes gennem rammeaftalen
  • CPR, navn, jobtitel og mailadresse på medarbejderrepræsentanten, som skal attestere rammeaftalen
  • Nem-konto- og registreringsnummer fra virksomheden, hvor tilskud skal udbetales til
  • Oplysninger om, hvem der skal kunne oprette individuelle uddannelsesplaner (skal være en eller flere kontaktpersoner i virksomheden)

Attestpersonen modtager en mail med link til login med NemID for at kunne attestere rammeaftalen. Når det er sket, sendes aftalen til aktivering hos sekretariatet, men der kan allerede oprettes individuelle uddannelsesplaner fra attest.

Attestpersonen fra B-siden er:

  • En overenskomstdækket medarbejderrepræsentant fra uddannelsesudvalget, hvis sådant findes, ellers, samarbejdsudvalget, hvis sådant findes, ellers tillidsrepræsentant for den pågældende medarbejdergruppe, hvis sådant findes, ellers talsrepræsentant for den pågældende medarbejdergruppe, hvis sådant findes.

En rammeaftale kan have følgende status:

  • Under oprettelse: aftalen er endnu ikke sendt til attest
  • Mangler attest af attestperson: aftalen er sendt til attest hos medarbejderrepræsentanten
  • Mangler aktivering af sekretariatet: rammeaftalen mangler aktivering af sekretariatet, men der kan allerede oprettes individuelle uddannelsesplaner efter attest af medarbejderrepræsentanten

En uattesteret rammeaftale udløber 4 uger efter, den er sendt til attest. Der sendes en advarselsmail ud til både kontaktpersonen fra virksomheden og attestpersonen, inden det sker.

Vær opmærksom på:
- At tilbagemeldingen fra sekretariatet baseres på de oplysninger, der anføres i de individuelle uddannelsesplaner. Såfremt oplysningerne ikke er korrekte, bortfalder eventuelle tilsagn.
- At tildelingen af støtte er betinget af, at rammeaftalen aktiveres og opfylder organisationsaftalen om "kriterier mv. for tildeling af støtte til aftalt uddannelse", hvor bestyrelsen ud fra en samlet vurdering bl.a. har mulighed for at give afslag på ansøgninger.

Hvad er selvvalgt uddannelse?

Selvvalgt uddannelse retter sig mod beskæftigelse inden for Emballageindustriens overenskomst. Det betyder, at der kun kan ydes tilskud til kurser, der er relevant for beskæftigelse under dækningsområderne for overenskomsten.

Medarbejdere med min. 6 måneders anciennitet, har ret til frihed til selvvalgt uddannelse, i op til 2 uger årligt.

Man kan ikke deltage i selvvalgt uddannelse i samme kalenderår, hvor der afvikles aftalt uddannelse.

Hvad er aftalt uddannelse?

Ved lokal enighed (Lokalaftale/rammeaftale), kan virksomheden kan indgå aftale med medarbejderne om et uddannelsesforløb og dermed søge støtte via aftalt uddannelse.

Aftalt uddannelse skal imødekomme virksomhedernes langsigtede udviklings- og kompetencebehov.

Der kan kun søges støtte tll aftalt uddannelse, til medarbejdere der har 12 måneders anciennitet.

Medarbejdere der deltager i aftalt uddannelse, modtager fuld løn fra virksomheden.

Hvad er forskellen på selvvalgt og aftalt uddannelse?
  • Ved aftalt uddannelse skal der ligge en lokal-/rammeaftale, det er ikke nødvendigt ved selvvalgt uddannelse.
  • Ved aftalt uddannelse, skal medarbejderen have 6 måneders anciennitet og ved selvvalgt uddannelse skal medarbejderen have 12 måneders anciennitet.
Overenskomsten

Du finde overenskomsten for Emballageindustrien her: Emballageindustriens Overenskomst - DI (danskindustri.dk)