Billede: Tækkelauget

14.10.21 Tækkelauget Nyheder

Kursus: Vurdering af rørkvalitet

Blandt Tækkelaugets medlemmer diskuterer vi løbende kvaliteten af de tagrør, vi bruger. Derfor har Tækkelaugets bestyrelse taget initiativ til kurset Vurdering af rørkvalitet. I kursusbeskrivelsen kan du se mere om kursets indhold, tidspunkt og pris, og hvordan du tilmelder dig.

Vi snakker og diskuterer løbende kvaliteten af de tagrør vi bruger. Da den hollandsk/tyske bog om rørkvalitet udkom i 2016, opstod der diskussion om, hvad skærehøjde og saltindholdet osv, betyder for rørenes kvalitet. Især i dag, hvor der er rørmangel, er det enorm vigtig, at kunne bedømme hvad man får tilbudt.

For at Tækkelaugets medlemmer kan blive klogere på det, har bestyrelsen i Tækkelauget taget initiativ til et endags kursus om tagrør.

Underviser: Vi har inviteret Henk Horlings, ingeniør, leder af det hollandske Vakfederatie Rietdekkers (det hollandske Tækkelaug), som har undersøgt tagrørskvaliteten igennem mere end 15 år. Kurset foregår på engelsk. Ruud Conijn er med på kurset, og kan oversætte ved tvivl om de tekniske detaljer.

Målet med kurset er:
  • at du kan vurdere tagrørs kvalitet, ved hvordan denne måles, og hvordan denne viden blev til
  • at du kan vurdere bundter og læs af tagrør
  • at du kan vurdere skærehøjde
  • at du ved hvilke krav du skal stille når du bestiller rør
  • at du kan lave modtagekontrol af rør
Tid og sted

Kurser planlægges afholdt 3. december 2021 i Middelfart og er et endagskursus – 3 timers teori og 3 timers praktik. Derefter er der rigelig med tid til dialog.

Pris

Prisen for medlemmer af Tækkelauget: 1975,- ekskl. moms Pris for ikke medlemmer: 2875,- ekskl. moms. Der serveres kaffe, te og en frokost
Der vil være undervisningsmateriale og værktøj til kurset.

Max antal deltagere: 30 personer efter først til mølle princippet, dog har Tækkelaugets medlemmer første ret.

Inden vi booker underviser og kursussted, beder vi om en forhåndstilkendegivelse – vil du melde dig til kurset?

Send din forhåndstilkendegivelser til Jesper Salling Nielsen på mail jesn@di.dk. Vi skal op på ca. 20 deltagere for at kurset afholdes.

Svar senest 18. oktober 2021

Læs den fulde kursusbeksrivelse her.

Jesper Salling Nielsen

Jesper Salling Nielsen

Chef for Træsektionen

  • Direkte +45 7216 0231
  • Mobil +45 2020 3636
  • E-mail jesn@di.dk

Relateret indhold