08.03.23 Tækkelauget Nyheder

Arbejdsmiljø: Ny vejledning om oplæring, instruktion og tilsyn i bygge og anlægsbranchen

DI Brancheservicecenter Byggeri, Arbejdsmiljø har udarbejdet en ny vejledning om oplæring, instruktion og tilsyn. I den nye vejledning kan du blive klogere på, hvordan du som tømrermester kan gennemføre oplæring, instruktion og tilsyn i form af viden, værktøjer og gode råd. Der er blandt andet indsat tjeklister som hjælp til, hvordan du kan gå til opgaven.

Hvad siger arbejdsmiljøloven?

Som arbejdsgiver har du efter arbejdsmiljøloven pligt til at sikre, at der sker en systematisk og grundig oplæring, instruktion og tilsyn af dine medarbejdere, for at sikre at arbejdet kan foregå sikkert og forsvarligt. Det kan blandt andet medføre, at medarbejdere undgår ulykker og laver færre fejl, ligesom de hurtigere vil være i stand til at udføre deres arbejde bedst muligt.

Arbejdstilsynets tilsyn

Oplæring, instruktion og tilsyn indgår også som delelementer i Arbejdstilsynets vurdering, om du har levet op til dine pligter som arbejdsgiver og derved eventuelt kan undgå bødeansvar, hvis en af dine ansatte overtræder arbejdsmiljøloven. Men Arbejdstilsynets regler indeholder i de fleste tilfælde ikke en konkret løsning, men angiver et forsvarlighedsniveau. Derfor vil det vil altid være en konkret vurdering fra Arbejdstilsynets side om, du som arbejdsgiver har levet op til dine pligter i forhold til oplæring, instruktion og tilsyn. Den nye vejledning kan hjælpe dig med at blive klogere på området.

Læs vejledningen

Du kan finde vejledningen her: ( Oplæring, instruktion og tilsyn i bygge og anlægsbranchen - DI Byggeri (danskindustri.dk) ).

Kontakt

Ved spørgsmål, kontakt DI Brancheservicecenter Byggeri, Arbejdsmiljø på 3377 3377.

 

Relateret indhold