Aluminium Byggepris

Aluminium Byggeprisen uddeles hvert andet år og uddeles   igen  i  2024.

Aluminium Byggepris er den danske byggepris for præmiering af “Intelligent og innovativ anvendelse af aluminium i byggeriet”. Prisen uddeles af Alufacadesektionen, DI Byggeri og Aluminium Danmark, DI med opbakning fra den Europæiske brancheforening i Europa, EAA – og aluminium prisens sponsorer.

Hovedprisen honorerer intelligent og innovativ brug af aluminium i byggeri der er opført og ibrugtaget før 1. november 2021 og som rummer: God arkitektur med funktionelt design, tilføjer værdi til nye såvel som oprindelige bygninger, forbedrer indeklima, fremmer lyd/lys forhold og trivsel, opnår høj energieffektivitet – kort sagt fremmer intelligent og innovative brug af aluminium, fremmer Livscyklus og end-of-life tænkning (design mhb. på genanvendelse/design for disassembly) og giver en sund totaløkonomi i byggeriet eller bygningskomponentens anvendelse og levetid.

Ekstraprisen præmierer et godt initiativ, et projekt, ny forskning, en lys ide, eller andet som kan bidrage til at udvikle alufacadebranchen og alufacadeprodukter i en bæredygtig retning. Ekstraprisen uddeles til studerende eller ny dimitterede – ingeniører, bygningskonstruktører, arkitekter eller andre uddannelsesretninger inden for byggeriet.

Indstilling af projekt til konkurrencen kan ske her.

Vinderen af Aluminium Byggepris 2022

I 2022 er sejren gået til Danmarks første bæredygtige biograf! Der er tale om Big Bio, der er placeret i Nordhavn i København. Biografen udmærker sig ved at falde godt ind i det allerede eksisterende miljø, og så er den et fryd for øjet med sin flotte røde farve. Læs mere her.

Læs mere om projektet Big Bio her.

Juryen har blandt andet udtalt;

"Det er ikke nemt at lave en stor bygning med så mange helt lukkede facader, der samtidig skal virke imødekommende, men det er faktisk opnået i BIG BIO!"

"Facadens primære motiv tager udgangspunkt i teatrets klassiske røde scenetæppe, med vertikale skrå foldninger i form af bukkede kassetter, der draperer de lukkede facader udenpå biografen, og som gør bygningen oplevelsesrig og spændende i bybilledet. Bygningens base og top beklædes med samme aluminium. Den røde anodiserede farve og de perforerede plader giver facaden en stoflighed i udtrykket"

BIG BIO, er tranformbart og designet til adskillelse - multifunktionelt kulturhus og boigraf.

Foto: Arkitema/Michael Ellehammer
Jesper Ræstrup Hald

Jesper Ræstrup Hald

Konsulent

  • Direkte +45 7216 0187
  • Mobil +45 2033 5685
  • E-mail jerh@di.dk