06.04.21 ALU Nyheder

Pust liv i det gamle

Nogen ting kan godt tåle at blive sagt og vist igen. Følgende artikel er brag tilbage i 1991 i forbindlese med udgiveslen af en tegneserie, som Aluminium Danmark stod i spidsen for. Rigtig god læsning!

Din energi - din fremtid!

Du har tit og ofte hørt, at sådan var det ikke, da Mor var dreng eller da Bedste var grøn – alting var meget bedre i de go’e gamle dage!

Det omkvæd skal vi ikke synge med på. Meget har ændret sig til det bedre, og tiden skal ikke skrues tilbage. Men den spare- og genbrugsgiver, som engang faldt naturligt, savnes i vor tids ”brug og smid væk” kultur. Skal dette ændres, kræver det din energi!

Handling lokalt skaber forvandling globalt

Miljøet er som en lillebror eller søster, én vi bør tage hensyn til og beskytte, men som vi er slemme til at moppe. Vi taler nemlig alle om at gøre noget for miljøet; men alt for få gør noget ved det.

Det er vigtigt, at vi alle tager del i ansvaret, for vores fælles miljø. Det nytter altså ikke at give problemerne videre til de andre og sige: ”hvad betyder der, hvad lille jeg gør i den store sammenhæng!”

Det, du gør, betyder faktisk en hel del.                     

Din indsats

Når du cykler i stedet for at tage bussen, er du med til at forbedre luftkvaliteten og det globale miljø. Køber du varer med lidt emballage bidrager du til at spare på de ressourcer, som altså er begrænsede. Sparer du på vandforbruget, levnes også de kommende generationer mulighed for at få rent drikkevand osv.

Ved at du gør noget lokalt, er du med til at tænke globalt. Det drejer sig nemlig om, at mange bække små gør en stor å.

Aluminium, nemt og effektivt

Aluminium er en af de mange ting, som nemt kan genbruges. Fremfor at havne på lossepladsen, hvor det hverken pynter eller gavner, kan det indsamles og omsmeltes. Samtidig er energibesparelsen i forhold til fremstilling af nyt aluminium ca. 95 %, og man bruger ikke løs af jordens råstoffer.

At genbruge aluminium er altså både økologisk og økonomisk – så fuld fart på alu-fingrene, det gælder indsamling!

   

Julie Kistrup Andersen
Skrevet af:

Julie Kistrup Andersen

Relateret indhold