Eksport

GO GREEN med design, byggeri og arkitektur i aluminium

Den 11. til 15. marts 2024 sætter Aluminium Danmark endnu en gang kursen mod Tyskland. På vores eksportfremstød målrettet arkitekt-, design og byggebranchen inviterer vi tyske kunder og stakeholders til inspirationsseminar i de tre nøglebyer Hamborg, Berlin og München. Her vil 10 danske aluminiumvirksomheder præsentere deres innovative og bæredygtige aluminiumløsninger og dermed få en enestående mulighed for at skabe kontakt til nye kunder i Tyskland og åbne eksportmuligheder i vores store naboland.

Danske virksomheder har en markant styrkeposition indenfor bæredygtigt byggeri. Det efterspørges i stigende grad af tyske virksomheder - især efterspørges virksomheder, som har kortlagt og dokumenteret deres klima- og miljøpåvirkning af materialevalg og produktion. Hos Aluminium Danmark vil vi udnytte dette potentiale ved at skabe kontakt mellem danske aluminiumvirksomheder og den tyske byggeindustri.

Hvad er konceptet?

Konceptet er morgenmad-på-vej-til-arbejde-møder, som de tyske deltagerne kan svinge forbi inden arbejdsdagen starter. Her vil der være forplejning til alle deltagerne, mens de danske virksomheder præsenterer korte inspirationsoplæg. Herefter vil der være mulighed for pop-up-udstillinger med 1:1 samtaler med tyske deltagere.

Hvem er målgruppen?

Til hvert af de tre møder fylder vi tilskuerpladserne med tyske arkitekter, byggeherrer, designere, byplanlæggere og lokalpolitikere, der regulerer og stiller krav til udførelsen af byggeri i Tyskland. Invitationen målrettes alle led i værdikæden til byggeri og design, og der sættes fokus på bidrag fra hele værdikæden til løsninger, der indgår i bæredygtigt byggeri.

Skal din virksomhed med?

Brænder I for bæredygtighed og grønne byggeløsninger? Tænker I verdensmål ind i jeres forretning? Har I gennemført Klimaklar-kurset, bruger I Science Based Targets eller har I andre bæredygtighedscertifikater? Så skal I med på eksportfremstødet. Deltagelsen forudsætter, at din virksomhed har bæredygtighed som en del af virksomhedens strategiske grundlag.

Din virksomhed er enten aluminiumleverandør (fx plader, profiler eller systemer), aluminiumfacadebygger, aluminiumunderleverandører (fx valsning eller perforering) eller aluminiumoverfladebehandler.

Hvad er med i prisen?

Aluminium Danmark står for fælles transport, opstilling og nedtagning af pop-up-udstillinger og materiale, således at deltagerne kan koncentrere sig om inspirationsindlæg og efterfølgende møder med potentielle kunder og samarbejdspartnere. Desuden er markedsføring, mødefacilitering, planlægning, venues og forplejning til deltagerne inkluderet i prisen.

Egenbetaling pr. virksomhed: 25.600 kr. (ekslusivt egen transport og logi)

Støtte fra Eksportrådet: 25.600 kr.

Hvordan kommer min virksomhed med?

Kontakt sekretariatsleder Jim Hansen på mail JIMH@di.dk eller telefon +4533773368.

Eksportfremstødet finder sted i uge 11 (11.-15. marts) 2024.

Invester i din virksomheds fremtid gennem aktiv eksportindsats

Tyskland er Danmarks klart vigtigste eksportmarked. Aluminium er ikke bare Tysklands men verdens største B2B-fagmesse for aluminiumindustrien, hvor kunder fra hele verden besøger messen i Düsseldorf.

Væk med de dårlige undskyldninger, om hvor dyrt og besværligt det er at komme i gang med eksport til det tyske marked. Aluminum Danmark tilbyder danske virksomheder at deltage på den store danske fællesstand på ALUMINIUM 2024 i Düsseldorf. Det fælles eksportfremstød nyder opbakning fra Eksportrådet og vidner om den strategiske vigtig og betydning, som det tyske marked udgør for branchen - og om branchens evne til at matche tyske kunders krav om at kunne levere færdige totalløsninger.

Som en del af den samlede messepakke får din virksomhed adgang til fælles markedsføringsaktiviteter i danske og tyske fagblade, en selvstændig eksportørprofil på vores ONESTOPALU-platform og en plads på vores store fællesstand med helt unik beliggenhed i messens centrum.

ALUMINIUM i Düsseldorf er verdens største og vigtigste messe for aluminiumindustrien og alle strategiske brugere af aluminium. Hver andet år præsenterer messen metallets vigtigste muligheder på tværs af alle brancher og eksponerer de spændende kompetencer, som leverandører og underleverandører byder ind med til industrien.

Jesper Ræstrup Hald

Jesper Ræstrup Hald

Konsulent