Uddannelse og faglig videndeling

Her på siden har du mulighed for at få indblik i alle de aktiviteter, der kan være relevant for dig som studerende eller underviser på en af landets mange uddannelser

Sådan tiltrækker vi nye elever

I Aluminium Danmark har vi stor fokus på at tiltrække nye elever til alle uddannelser indenfor aluminiumsbranchen - lige fra nye smede til nye ingeniører. 

Herunder samler vi løbende alle de informationer I som virksomheder kunne få brug for: 

Aluminium smed – bliv faglært smed med ekspertise i svejsning i aluminium

Brancheforeningen Aluminium Danmark i Dansk Industri og Skjern Tekniske Skole samlede tilbage i 2019 alle relevante parter - Industriens uddannelser, Dansk Metal, Arbejdsgiverne, DI og branchevirksomhederne Hydro Alumnium Extrusion, Alumeco, Benteler, VM Tarm og NMF Industries m.fl. og tog initiativ til at skabe en ny aluminiumprofil til smedeuddannelsen.

Nu er det uddannelsespolitiske arbejde og rammerne for uddannelsen færdiggjort. Skjern Tekniske Skole arbejder på at færdiggøre information om uddannelsen. Har din virksomhed behov for nyt blod i svejseafdelingen, så er det tiden til at komme i gang med søgningen efter interesserede lærlingeemner.

 

 

 

Der er flere måder at finde elever på, f.eks. gennem:

  • Praktikpladsen.dk     
  • Den relevante erhvervsskoles lære- og praktikpladskontor. Spørg, om de kan hjælpe med at finde en elev.
  • Jobportaler     
  • Sociale medier
  • Din egen hjemmeside
  • UU-centre     

Der vil i efteråret 2020 blive afholdt åbent hus på Skjern Tekniske Skole om uddannelsen – så hold dig orienteret herom via vores nyhedsside. Har du spørgsmål til uddannelsen, så kontakt Skjern Tekniske Skole Hans Uhd på mail HUJ@ucrs.dk  eller telefon 9680 1500 – eller sekretariatet.

Temadag om aluminium for ingeniørstuderende

 

 

 

 

Hvis fremtidens ingeniører skal have viden om aluminium, er vi som branche nødt til at hjælpe til. Brancheforeningen Aluminium Danmark, har derfor igennem mange år tilbudt afholdelse af temadage for ingeniørskolerne i Danmark. Vi kalder temadagen Intelligente løsninger med aluminium – og kommer rundt om fremstilling af profilløsninger, valg af plademateriale, støbeprocesser, overfladebehandling og genanvendelse. Arrangementerne er en rigtig god anledning til at skabe kontakt med ingeniørstuderende og måske en kommende medarbejder i din udviklingsafdeling. 

Gode råd:

- Meld dig til vores undervisningsteam og tag del i branchens temadage på skolerne

- Hold “åbent hus” og inviter fremtidens ingeniører på besøg i din virksomhed

- Etabler samarbejde med studerende om relevante projektopgaver for din virksomhed

- Deltag på universiteter og ingeniørskolernes karriere arrangementer

Jesper Ræstrup Hald

Jesper Ræstrup Hald

Konsulent